zaterdag 12 oktober 2019

Herfst perfect seizoen om te lezen

Het is inmiddels de tweede week van oktober en buiten is goed te merken dat het weer veranderd is. De bomen beginnen al aardig te verkleuren en laten hun bladeren vallen, de temperatuur is gedaald en er is de afgelopen tijd al heel wat regen gevallen. Deze regen zorgde ervoor dat er veel paddenstoelen uit de grond omhoog schoten. Je kan er niet meer omheen: de herfst heeft zijn intrede gedaan. Genoeg reden om eens heerlijk weg te duiken in een mooi boek. Hieronder vind je vijf redenen waarom de herfst een perfect seizoen is om (meer) te lezen.


1. Eerder donker
Het zal je ongetwijfeld opgevallen zijn dat de zon steeds eerder ondergaat. Dat betekent dat het eerder donker wordt. En wat is er nu heerlijker dan 's avonds op de bank zitten met een goed boek en een schemerlichtje aan en je mee te laten voeren naar verre oorden?

2. Kouder
Met het invallen van de herfst is ook de temperatuur flink gedaald. Door regen en een stevige wind kan het extra koud en guur aanvoelen. Als kind en tiener zijnde kon ik al enorm genieten van wegkruipen onder een dekentje (of 's avonds in mijn warme bedje) met een boek terwijl het buiten hard waaide en de regen tegen de ramen striemde. En zeg nu zelf: welke boekenliefhebber geniet er niet van heerlijk warm binnen zitten (of liggen) met een boek als het zulk guur weer is?

3. Heerlijk knus
Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, kan het in het herfstseizoen vaak druilerig en snijdend koud zijn. Wat is er dan fijner dan heerlijk bij de warme kachel of haard zitten, kaarsjes branden, met een dekentje om je heen of dikke trui aan, genietend van een warme kop koffie, thee of chocolademelk? Juist, dit bovengenoemde, maar dan met een prachtig boek erbij!

4. Nieuwe uitgaven
In de herfst zijn er vaak veel nieuwe uitgaven van boeken. Sommige uitgeverijen bieden de mogelijkheid om aan het begin van het herfstseizoen alvast te snuffelen in de hun najaarscatalogi om te zien welke boeken er de komende maanden zullen verschijnen. Een extra reden om dus lekker veel te lezen de komende maanden!

5. Meer tijd
De zomer is ten einde en daarmee zijn de lange en warme zomerdagen dat je heerlijk van het buitenleven kon genieten ook voorbij. De herfst is de perfecte tijd om weer eens een boek op te pakken als dat er in de zomer bij ingeschoten is. Een periode bij uitstek om je boekenlijst eens af te werken. En stiekem ook weer aan te vullen met alle nieuwe uitgaven van dit najaar. ;)

Heb jij al een (paar) heerlijk(e) boek(en) uitgezocht die je dit najaar graag wilt lezen?

2 opmerkingen: