zaterdag 14 december 2019

Karen Witemeyer - Geknipt voor elkaar

Jericho 'J.T.' Tucker wil niets te maken hebben met de nieuwe naaister in Coventry, Texas. Hij kent haar soort te goed - oppervlakkige vrouwen die meer waarde hechten aan mode dan aan ware schoonheid. Maar, uitgezonderd haar mooie kleren, past deze naaister helemaal niet in dat beeld.

Hannah Richards wordt in verwarring gebracht door de eigenaar van de stalhouderij. De man lacht nooit, en irriteert haar door zijn aanmatigende veronderstellingen en norse manieren, maar tegelijkertijd raakt hij haar hart door zijn vriendelijke en attente daden. Wie is Jericho Tucker nu echt?

Als Hannah besluit om Jericho's zus te helpen een man voor zich te winnen, leidt dat tot gebeurtenissen die niemand had kunnen voorzien. Zullen Jericho en Hannah de kloof tussen hen beiden kunnen overbruggen?

Hannah Richards is een bekwame coupeuse die de droom heeft ooit een eigen naaiatelier te openen. Als die kans zich geheel onverwacht sneller voordoet dan gedacht, bedenkt ze zich geen moment: ze vestigt zich in het stadje Coventry, Texas.

Met wie Hannah geen rekening gehouden had, is de stugge en humeurige stalhouder J.T. Tucker, die zijn stalhouderij uitgerekend recht tegenover Hannah's atelier heeft. Hij is erg kortaf en lijkt haar steeds te willen ontlopen. Maar hij laat in zijn daden een andere kant van zichzelf zien: vriendelijk en behulpzaam. Hannah is verward en weet niet wat ze moet denken van deze tegenstrijdige kanten van J.T. Tucker. Zal ze ooit te weten komen wie J.T. Tucker wérkelijk is?


Jericho Tucker vindt het helemaal niets dat de nieuwe naaister Hannah Richards haar winkel opent in Coventry. Haar naaiatelier met mooie stoffen zal vrouwen doen verlangen naar uiterlijke schoonheid en dat zal alleen maar hun ijdelheid bevorderen. Hij weet maar al te goed welke gevolgen dat kan hebben. Jericho is dan ook van plan om zich verre van haar te houden. Hij hoopt dat zijn zus zich niet zal laten beïnvloeden door Hannah Richards, maar hij acht haar wijs genoeg om hier de juiste beslissing in te nemen. Jericho had echter niet voorzien dat zijn zus goed bevriend zou raken met Hannah. En hij had helemaal niet verwacht dat zijn zus Hannah om hulp zou vragen bij het veroveren van het hart van de man die ze liefheeft. Zou deze ontwikkeling van invloed zijn op het (voor)oordeel dat Jericho en Hannah ten opzichte van elkaar hebben?

'Geknipt voor elkaar' speelt zich af in Texas aan het eind van de 19e-eeuw. Hannah Richards leer je kennen als een zelfverzekerde jonge vrouw die zich vanaf het moment dat ze in Coventry arriveert goed zelfstandig weet te redden. Hannah's onafhankelijke aard komt duidelijk in het boek naar voren en is amusant om over te lezen.


De stalhouder J.T. Tucker is een gewaardeerd man in de stad. Door zich tegenover Hannah nors op te stellen probeert hij haar op afstand te houden. Hij staat er echter versteld van dat ze het in haar eentje weet te klaren en hij moet toegeven dat hij dat bewonderenswaardig vindt. Onwillekeurig begint hij een oogje in het zeil te houden. Al lezend leef je mee met Jericho's innerlijke strijd om enerzijds Hannah te willen ontlopen, maar anderzijds zich over haar te willen ontfermen.

De historische setting van de roman wordt verlevendigd door de beschrijving van de kleding, vervoerwijze en de werkzaamheden die in die tijd gebruikelijk waren, waardoor je je een goede voorstelling kunt maken van het 19e-eeuwse Texas. Enerzijds maken humoristische fragmenten het boek hilarisch, anderzijds houden spannende passages flink de vaart in het verhaal.

Karen Witemeyer heeft een zeer prettige schrijfstijl en dat maakt 'Geknipt voor elkaar' een vermakelijk en vlot geschreven verhaal waarin je van het begin af aan in wordt meegezogen. Dit debuut is een heerlijke feelgood roman die door de christelijke ondertoon net wat meer diepgang heeft. Gegarandeerd flink wat uurtjes leesplezier om genoeglijk bij weg te dromen.


Over de auteur
Karen Witemeyer behaalde een Master in Psychologie aan de Abilene Christian University en is lid van de American Christian Fiction Writers, de Romance Writers of America en de Texas Coalition of Authors. Ze heeft fictie gepubliceerd in het kindertijdschrift van Focus on the Family, en heeft diverse artikelen geschreven voor online publicaties en bloemlezingen. 'Geknipt voor elkaar' is haar debuutroman. Karen woont in Abilene, Texas, met haar man en drie kinderen.

Auteur: Karen Witemeyer
Titel: Geknipt voor elkaar
Vertaling van: A Tailor-Made Bride
Vertaler: Annet Landon
397 pagina's
Gepubliceerd in 2011
Uitgeverij Grace Publishing House
ISBN: 978 90 776 6946 4

Geen opmerkingen:

Een reactie posten