maandag 4 oktober 2021

Becky Wade - Liefde op een briefje

Garner Bradford, erfgenaam van het in zwaar weer verkerende Bradford Shipping, weet niet veel van baby's, maar als hij als alleenstaande vader met zijn pasgeboren dochtertje achterblijft, leert hij al snel dat er bij het vaderschap veel meer komt kijken dan hij ooit had gedacht. In zijn dagboek beschrijft hij zijn strubbelingen met de opvoeding, alle zorgen die zijn gebroken hart met zich meebrengt en zijn gevoelens voor een vrouw die hij eigenlijk helemaal niet wil voelen.

Carrièrevrouw Kathleen Burke heeft totaal geen zin om zich ergens te settelen. Ze heeft grote dromen en in geen daarvan komt Garner of het kleine plaatsje waar hij woont voor. Toch lukt het haar op de een of andere manier niet om haar knappe baas uit haar hoofd en hart te zetten. Er is iets onweerstaanbaar aantrekkelijks aan zijn prachtige, groene ogen...

Het leven van Garner Bradford ligt compleet overhoop als zijn vriendin Sylvie besluit bij hem weg te gaan. Ze laat hem alleen achter met hun paar maanden oude dochtertje Willow. Hij houdt nog steeds zielsveel van Sylvie en hij weet niets over het verzorgen van baby's. Hoe heeft hij zich zo kunnen laten meeslepen door zijn gevoelens? Wat een puinhoop heeft hij ervan gemaakt!


Kathleen Burke heeft maar één doel in haar leven: ze wil ooit een baan zien te bemachtigen bij het bedrijf Estée Lauder. Haar werk bij Bradford Shipping ziet ze dan ook als een opstapje om haar droom te verwezenlijken. Maar is dat werkelijk haar bestemming? En kan ze haar groeiende genegenheid voor haar baas Garner Bradford nog langer ontkennen?

Garners zus raadt haar broer aan om een dagboek bij te gaan houden om alles voor zichzelf wat meer op een rijtje te krijgen. Door middel van dagboekfragmenten en brieven word je deelgenoot van Garners en Kathleens gedachten, gevoelens, toekomstdromen en worstelingen. Omdat dit een novelle betreft, is het boek niet zo diepgaand en ontwikkelen de karakters zich snel. Tevens bevat deze vertelling een heftige gebeurtenis waarvoor eigenlijk te weinig ruimte is om de intensiteit en de impact ervan recht te doen, hetgeen ik niet erg passend vond in dit korte (romantische) verhaal.

Toch staat in 'Liefde op een briefje' een aantal mooie lessen te lezen: zoek je identiteit niet in andere mensen of carrière, maar in God. Leer van de (foute) keuzes die je hebt gemaakt. Durf los te laten, God te vertrouwen en zoek naar Zijn plan met je leven. Alles bij elkaar is deze novelle - die voorafgaat aan de driedelige serie over de zusjes Bradford - een fijn, ietwat voorspelbaar verhaal om even heerlijk mee te ontspannen over nieuwe kansen, (ware) liefde en Gods leiding in je leven.


Over de auteur
Becky Wade houdt van het schrijven van hedendaagse romantische verhalen vol mysterie en emoties met tevens een christelijke boodschap. Ze heeft inmiddels verschillende series geschreven en won zowel een Christy als Carol Award. Becky is oorspronkelijk afkomstig uit Californië, maar ze vestigde zich met haar gezin - man, drie kinderen en een Cavalier King Charles Spaniel - in Dallas, Texas.

Auteur: Becky Wade
Titel: Liefde op een briefje
Vertaling van: Then Came You
Vertaler: Carianne van Holst
Serie: De zusjes Bradford 0.5
176 pagina's
Gepubliceerd in 2017
Uitgeverij de Parel
ISBN: 978 94 924 0812 9

4 opmerkingen: