woensdag 31 augustus 2022

Becky Wade - Blijf bij me

Van haar houden is een risico dat hij zich niet kan veroorloven... 
en niet kan weerstaan

Als geliefd Bijbelstudie-auteur Genevieve Woodward een anonieme brief ontvangt die verband houdt met het verleden van haar ouders, keert ze terug naar haar geboorteplaats Misty River, in de Blue Ridge Mountains, om de geheimen rond haar familie te ontrafelen. Maar zelf draagt Genevieve ook een geheim met zich mee en daar wordt ze mee geconfronteerd als Sam Turner, de eigenaar van de cottage waar ze tijdelijk verblijft, erachter komt wat ze met alles in zich probeert te verbergen.

Sam heeft zijn zorgen, zijn eenzaamheid en zijn imago als buitenstaander omarmt, en is erg op zijn rustige en afgezonderde leven gesteld. Het laatste wat hij wil, is dan ook de cottage op zijn landgoed verhuren aan een vrouw die worstelt met een probleem dat de herinneringen aan zijn grootste fout weer tot leven wekt. Maar hoe kan hij haar wegsturen nu ze hem zo hard nodig heeft?

Genevieve Woodward heeft in de afgelopen jaren een grote schare fans om zich heen verzameld met haar Bijbelstudies voor vrouwen. Haar leven is dan ook volgepland met schrijfwerk en bijeenkomsten waarvoor ze veelvuldig als spreekster wordt gevraagd. Ze werkt momenteel aan een nieuwe Bijbelstudie die niet echt wil vlotten. Meerdere anonieme, dreigende brieven die betrekking hebben op haar ouders, doen haar besluiten om naar haar familie in Misty River af te reizen en dit tot op de bodem uit te pluizen.


Sam Turner leeft een teruggetrokken bestaan op zijn boerderij Sugar Maple Farm in Misty River. Hij is tevens eigenaar van Sugar Maple Kitchen waar hij beantwoorde producten aanbiedt van zijn eigen landgoed. Krampachtig probeert hij de controle over zijn leven te houden; schuldgevoelens blijven hem echter achtervolgen.

Als Genevieve haar intrek neemt in Sams gastenverblijf, is hij daar op zijn zachtst gezegd niet blij mee. Wanneer hij haar geheim ontdekt, wordt hij overspoeld door herinneringen uit het verleden die hij al zo lang wanhopig probeert te verdringen. Het liefst zou hij niets met Genevieve te maken willen hebben, maar hij weet dat ze nu meer dan ooit iemand nodig heeft die haar bijstaat.

Dit eerste deel van de serie 'Misty River', dat zich afspeelt in het gelijknamige plaatsje, is een genoegen om te lezen. Het gezellige stadje geeft sfeer aan het romantische verhaal, dat overigens niet te zoetsappig is. De schrijfster heeft realistische (hoofd)personages neergezet die ze grondig heeft uitgewerkt. Mysterie en persoonlijke struggles geven het geheel een diepere lading. Het is mooi om te zien dat zowel Sam als Genevieve elkaar tot zegen en genezing zijn.

Becky's fijne, meeslepende schrijfstijl - met sterke dialogen en een vleugje humor - zorgt ervoor dat je door de bladzijden heen vliegt en het boek uit hebt voor je het weet. 'Blijf bij me' is een geweldige roman waarin thema's als eerlijkheid, vertrouwen, traumaverwerking en liefde aan de orde komen en die wat mij betreft met recht bekroond is met een Christy Award. Ik kijk uit naar de volgende delen van de serie!


Over de auteur
Becky Wade houdt van het schrijven van hedendaagse romantische verhalen vol mysterie en emoties met tevens een christelijke boodschap. Ze heeft inmiddels verschillende series geschreven en won diverse prijzen, waaronder een Carol Award en meerdere Christy Awards. Becky is oorspronkelijk afkomstig uit Californië, maar ze vestigde zich met haar gezin - man, drie kinderen en een Cavalier King Charles Spaniel - in Dallas, Texas.

Auteur: Becky Wade
Titel: Blijf bij me
Vertaling van: Stay With Me
Vertaler: Els Geertsema-Geluk
Serie: Misty River 1
434 pagina's
Gepubliceerd in 2020
Uitgeverij de Parel
ISBN: 978 94 932 0800 1

2 opmerkingen: