dinsdag 5 februari 2019

Maand van de Historische Roman 2019


Lees jij graag historische romans?
Dan is er goed nieuws! Van 1 februari t/m 9 maart 2019 presenteert uitgeverij Kok zes hartverwarmende en toegankelijke romans met een positieve hoopvolle boodschap. Je kunt je onderdompelen in de geschiedenis met de verhalen van o.a. Sarah Ladd, Julie Klassen en Kim Vogel Sawyer. Zes werkelijk prachtige romans zijn in deze periode voor maar €15,00 verkrijgbaar in de boekhandel. Kijk hieronder mee.

Sarah Ladd - Het woud van Emberwilde
Zolang ze zich kan herinneren verzet de knappe Isabel zich tegen de strenge regels van Fellsworth School. Ook nu ze geen leerling meer is, maar lerares, doet ze haar best een fijne plek te creeeren voor de leerlingen, onder wie haar zusje Lizzie, voor wie ze zorgt sinds haar vaders dood. De komst van een vreemdeling met nieuws over onbekende familieleden zet Isabels wereld op zijn kop. Op uitnodiging van hun nieuwe familie, reizen Isabel en Lizzie naar Emberwilde, een uitgestrekt landgoed met een mysterieus bos, omgeven door folklore en onheilspellende geruchten. Als snel komt ze in een delicate dans met twee knappe mannen terecht, die allebei naar haar hand dingen. Te midden van het geflirt, gaat ze op zoek naar de waarheid over haar verleden - diep verborgen in Emberwilde Forest - die haar toekomst zal bepalen. 'Het woud van Emberwilde' is het tweede deel in de serie 'Treasures of Surrey'

Carrie Turansky - Toevluchtsoord
Als Penny Ramsey de zelfverzekerde piloot Alex Goodwin ontmoet, voelt ze zich tot hem aangetrokken. Maar is het verstandig haar hart te verliezen aan deze waaghals, die zijn zinnen heeft gezet op het overwinnen van de Duitsers?
Penny, haar zus Kate, en de acht weeskinderen die zij onder haar hoeden hebben, zoeken bescherming op Highland Hall als de Eerste Wereldoorlog uitbreekt. Als Alex ernstig gewond raakt, heeft hij het aan Penny's zorg en enorme toewijding te danken dat hij herstelt. Maar onverwacht komt Penny's leven in gevaar. Is Alex moedig genoeg om haar uit haar benarde situatie te redden? Voor de liefhebbers van Downtown Abbey. 'Toevluchtsoord' is het derde deel in de serie 'Highland Hall'.

Rachel Hauck - De bruidswinkel
In de jaren '30 erft Cora Scott de populaire bruidswinkel van haar oudtante. Dankzij Cora vinden vele bruiden de perfecte jurk, maar zelf wacht ze met smart tot haar grote liefde Rufus haar eindelijk ten huwelijk zal vragen. Maar dagen worden weken, en weken worden maanden. Ondertussen ziet Cora niet dat ook iemand anders graag haar hart zou veroveren.
Meer dan tachtig jaar later wordt de bruidswinkel heropend door Haley Morgan, die terugkeert van haar dienst in het leger. Haar hart is gebroken en ze rouwt om de dood van haar beste vriendin Tammy. Zal ze geluk vinden in de winkel waar ze als kind al droomde over de toekomst?

Jane Kirkpatrick - Alles wat je achterlaat
Jenny Pickett weet veel over de geneeskracht van planten, maar haar droom om dokter te worden brengt haar in conflict met haar omgeving. Ze zet alles op alles om haar droom te laten uitkomen. Maar de weg ernaartoe is lang, en de prijs ervoor is hoog, niet alleen voor Jenny zelf, maar ook voor haar familie. Zijn die offers te groot voor haar idealen? 'Alles wat je achterlaat' geeft je een kijkje in het Oregon van de laatste helft van de 19e eeuw, rond 1860. De roman is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Kim Vogel Sawyer - Een man van zijn woord
In 'Een man van zijn woord' van Kim Vogel Sawyer kijken de inwoners van het stadje Fairland, Kansas, reikhalzend uit naar de komst van hun nieuwe voorganger. In de maanden daaraan voorafgaand, heeft postmedewerkster Grace Cristler uitgebreid briefcontact met hem om al zijn vragen over hun stadje te beantwoorden. Ze kan het niet helpen dat ze wel heel nieuwsgierig wordt naar deze man die zulke mooie brieven schrijft.
Theophil Garrison groeide op onder de vleugels van zijn liefhebbende grootmoeder totdat zijn neef hem betrok bij een treinoverval. Toen alles misliep, vluchtte Theo om onder een gevangenisstraf uit te komen. Nadat hij is vrijgekomen, zint zijn neef op wraak en moet Theo weer op de vlucht slaan. Onderweg kruist zijn pad met dat van een terminale voorganger. Theo ziet een kans en grijpt hem. Compleet met zwart pak en Bijbel zet hij koers naar Fairland en bidt hij dat ze zullen geloven dat hij Rufus Dille is.

Julie Klassen - Een dame onwaardig
In deze roman van Julie Klassen wordt een gezelschapsdame na een ongeval onverwacht aangezien voor een vrouw van stand. Een geluk bij een ongeluk?
Een jonge vrouw overleeft een afschuwelijk ongeluk en komt bij in een warme, voor haar onbekende kamer. Haar bed wordt omringd door de liefdevolle blikken van onbekenden. Haar geheugen laat haar in de steek, maar ze herinnert zich vaag een tragedie met een baby. De ring om haar vinger wijst haar op een leugen. Maar bovenal is er een geheim dat ze koste wat kost voor zichzelf moet houden. Hoewel iedereen beweert dat ze veilig is, begeeft ze zich in een huis vol vreemdelingen en kan ze niemand vertrouwen buiten zichzelf.

Kortingsbonnen
Maak daarnaast ook nog eens voordelig kennis met nieuwe én vertrouwde auteurs als Annemari Coetser, Carolyn Miller en Nine de Vries. Vraag naar de folder bij de boekhandel, knip de kortingsbon(nen) op de achterzijde van de folder uit en lever deze in bij de boekhandel. Bekijk hieronder welke boeken je nog meer voordelig kunt aanschaffen.

Annemari Coetser - Alles begint met Anna
Zuid-Afrika, 1930. Poppie groeit op in een weeshuis. Ze heeft nog vage herinneringen aan haar overleden moeder: haar lach, de geur van pas gestreken lakens. Maar Poppie voelt dat er geheimen in de familie zijn die zij niet kent, dat haar zus zaken voor haar verborgen houdt. Dan ontmoet ze spoorwegemployee Frikkie Bredenkamp en ontdekt ze een ontstellend geheim. 'Alles begint met Anna' is gebaseerd op de familiegeschiedenis van de auteur. De roman vertelt het bewogen verhaal van twee jonge vrouwen in Zuid-Afrika, van voor de Anglo-Boerenoorlog tot aan de Tweede Wereldoorlog.

Carolyn Miller - De eigenzinnige juffrouw Ellison
Juffrouw Lavinia Ellison heeft geen hoge pet op van de nieuwe graaf, Nicholas Stamford. Hij is vast net zo roekeloos en arrogant als zijn broer, die verantwoordelijk is voor de dood van haar moeder. Als ze elkaar tegenkomen botsen ze, maar toch lijkt het erop dat ze elkaar ook iets te bieden hebben. Kunnen Lavinia en Nicholas voorbij het pijnlijke verleden en de vooroordelen kijken naar de toekomst? En wat gebeurt er als Lavinia een familiegeheim ontdekt dat alles op zijn kop zet? 'De eigenzinnige juffrouw Ellison' is het eerste deel in de nieuwe serie 'Regency bruiden'.

Susan Meissner - Liefde komt uit de hemel
In 'Liefde komt uit de hemel' vertelt Susan Meissner het verhaal van twee vrouwen in New York, met elkaar verbonden door de vondst van een prachtige sjaal. De een leeft in 1911 en rouwt om haar geliefde die om het leven kwam bij de brand in de Triangle Shirtwaist fabriek. De ander verloor haar man tijdens de ramp op 9/11. Allebei moeten ze leren omgaan met hun verdriet en proberen open te staan voor een nieuwe toekomst. Kan een sjaal hen daarbij helpen? Susan Meissner schrijft meeslepende, emotionele romans. In haar boeken verweeft zij graag het verleden en het heden met elkaar.

Susie Finkbeiner - Het spoor naar huis
Pearl Spence heeft in haar jonge leven al veel meegemaakt. Maar bij elke tegenslag weet ze één ding heel zeker: haar familie staat altijd voor haar klaar. Hun liefde is het anker in haar leven. Na een dramatische gebeurtenis besluiten Pearls ouders om de stofstormen van Oklahoma te verruilen voor het groene Michigan. Zal het haar lukken om ergens anders een nieuw leven op te bouwen? Om het spoor te volgen, terug naar het geluk dat haar ooit zo vertrouwd was? 'Het spoor naar huis' is het vervolg op 'En verlos ons van het stof'. Opnieuw een must-read.

Nine de Vries - Chana
De waarheid kan haar kinderen kapot maken. Hoe ver gaat zij om ze te beschermen? Israël, rond het jaar 64. Als de Romeinse bezetter Kafarnaüm onder de voet dreigt te lopen, vlucht Chana met haar gezin. Alles wat vertrouwd is laat ze achter. Tijdens de reis verliest ze haar man uit het oog. Ze doet er alles aan om haar kinderen bij zich te houden, maar dan wil haar zoon zich aansluiten bij de mannen die strijden voor een vrij Israël. Wanhopig reist ze met hem mee en begeeft zich onder de mensen die beter niet kunnen weten dat ze een volgeling van Jezus is. Dan ontmoet ze, ver van huis, een oude bekende uit Kafarnaüm. Hij weet meer over de geheimzinnige dood van haar vader. 'Chana' is een vervolg op het veelgeprezen 'Machla', maar uitstekend als zelfstandige roman te lezen.

Joanna Davidson Politano - De verdwijning van Lady Jayne
In 'De verdwijning van Lady Jayne' van Joanne Davidson Politano ontrafelt een jonge vrouw het mysterie van haar vader, een succesvolle schrijver, en de roman die hij schreef over de verdwijning van haar moeder.
Engeland, 1861. Als de vader van Aurelie Harcourt overlijdt, laat hij haar twee dingen na: zijn bekende pseudoniem Nathaniel Droll en zijn rijke familie. Aurelie besluit zijn laatste roman, over de verdwijning van haar moeder Lady Jayne, zelf af te schrijven. Daarvoor moet ze wel onopvallend informatie lospeuteren bij haar afstandelijke familie, waar ze inmiddels noodgedwongen bij inwoont. Tijdens het schrijven komt er steeds meer aan het licht over haar moeder, maar ook over de dood van haar vader.

Reis naar andere tijden, nieuwe werelden en verrassende culturen. Veel leesplezier!

Bronnen: Uitgeverij Kok, Uitgeverij & Boekhandel Den Hertog

Geen opmerkingen:

Een reactie posten