maandag 29 april 2019

Tamera Alexander - De erfenis


Een onverwachte erfenis
Een onbekende toekomst
Een oneindige liefde

McKenna Ashford is vastbesloten om haar opstandige jongere broer onder controle te houden. Daarom neemt ze de uitnodiging van haar nicht aan om naar het westen te verhuizen en daar een nieuwe start te maken. Maar ze ontdekt al snel dat het leven in Copper Creek, Colorado er heel anders uitziet dan ze verwacht had. Ze probeert een moeder te zijn voor Robert, een taak waarvoor ze eigenlijk nog te jong is. Zal de 'ontijdige erfenis' een oplossing kunnen bieden voor de vele problemen die op haar pad komen? Krijgt McKenna een nieuwe kans om haar vertrouwen in het leven terug te winnen?

U.S. Marshall Wyatt Caradon heeft zijn leven gewijd aan het opsporen van voortvluchtigen, maar de jaren van spoorzoeken eisen hun tol. Als zijn pad dat van McKenna kruist, wordt hij geconfronteerd met zijn verleden - en met de enige vrouw die hem een toekomst kan bieden.

1877, Copper Creek, Colorado, Rocky Mountains. McKenna Ashford neemt de uitnodiging van haar nicht Janie om naar het westen te verhuizen maar wat graag aan. In Copper Creek weet niemand iets van het verleden van McKenna en haar opstandige jongere broer Robert en ze hoopt een nieuwe start te maken nu ze alles hebben verloren in St. Joseph, Missouri. Eenmaal aangekomen in Copper Creek blijkt de situatie echter heel anders dan ze zich had voorgesteld. Ze krijgt plotseling de zorg voor Janie's vijfjarige dochter Emma. Bovendien krijgt ze te horen dat er grote schulden zijn. Hoe moet ze het hoofd boven water zien te houden nu ze de zorg heeft voor een klein meisje en daarnaast haar rebelse, koppige broer onder controle moet zien te houden? Als ze marshall Wyatt Caradon leert kennen, houdt Mckenna hem zo ver mogelijk op afstand. Ze kan namelijk niet riskeren dat Wyatt te weten komt wat er zich in St. Joseph heeft afgespeeld. Maar kan ze de gevoelens van haar hart ontkennen?


Marshall Wyatt Caradon draagt al jaren een groot verdriet met zich mee. Met zijn drukke baan als marshall hoopte hij zijn verleden achter zich te kunnen laten. Maar het opsporen van veroordeelden en begeleiden van gevangen van de ene plaats naar de andere eist zijn tol.
Als hij het pad van McKenna kruist, wordt Wyatt des te meer geconfronteerd met zijn eenzame bestaan. McKenna moet echter niets van hem weten. Is er voor hen toch een toekomst samen?

'De erfenis' neemt je mee naar het 19e eeuwse Copper Creek in Colorado, omringt door de bergen van de Rocky Mountains. Je maakt kennis met de 23-jarige McKenna die de zorg en verantwoordelijkheid voor haar 14-jarige broer op zich heeft genomen na de dood van hun beide ouders. Je leert haar kennen als een onafhankelijke, zelfverzekerde en soms koppige vrouw die door verschillende gebeurtenissen in haar leven is getekend
Tijdens het lezen kom je er gaandeweg achter wat McKenna in haar leven heeft meegemaakt en wat er in St. Joseph is gebeurd. Daardoor leer je begrijpen waarom McKenna veel mensen op afstand houdt en het moeilijk vindt om mensen te (leren) vertrouwen.


De 32-jarige Wyatt Caradon is opgegroeid op een boerderij in San Antonio in Texas. Hij heeft zijn ouderlijk huis al drie jaar niet bezocht en hij heeft zijn ouders en zusjes al die tijd niet gezien. Hij heeft er jaren tegenop gezien om naar huis terug te keren, verteerd door herinneringen uit zijn verleden. Langzaam wordt duidelijk welk groot verdriet Wyatt met zich mee draagt en hoe hij daar mee worstelt. Je voelt mee met zijn pijn en verdriet en groeit mee in zijn verwerkingsproces om het verleden een plek te geven en verder te gaan met zijn leven.

De karakters van de hoofdpersonen zijn goed uitgewerkt; je leert ze echt kennen met al hun gedachten en de keuzes die ze maken en je voelt mee met hun emoties. Doordat je steeds kleine stukjes van het verleden van de hoofdpersonen te weten komt, blijf je geboeid tot het einde van het boek. De Chinese bijpersonen in het boek geven een mooie toevoeging aan het verhaal en hun gebruiken en gewoonten maken je nieuwsgierig om het hele verhaal uit te lezen. Achter in het boek vind je een handreiking voor leeskringen.
'De erfenis' van Tamera Alexander, met als thema 'gebrokenheid', is een prachtig boek om te lezen. Het leert je om steeds weer op God te vertrouwen en alles in je leven over te geven aan Hem, hoe moeilijk en onzeker de toekomst ook is. Een echte aanrader!


Over de auteur
Tamera Alexander is een Amerikaanse schrijfster van christelijke fictie. Ze is het meest bekend vanwege haar Award-winnende driedelige serie 'Fountain Creek Kronieken'. In 2009 brak ze in Nederland door met haar roman 'Ontvlamd', het eerste deel van deze serie die zich afspeelt in het 19e-eeuwse Colorado. Tamera woont samen met haar man in Nashville, Tennessee en ze hebben twee volwassen kinderen.

Auteur: Tamera Alexander
Titel: De erfenis
Vertaling van: The Inheritance
Vertaler: Margriet Visser-Slofstra
430 pagina's
Gepubliceerd in 2010
Uitgeverij Van Wijnen
ISBN: 978 90 519 4379 5

Geen opmerkingen:

Een reactie posten