woensdag 5 februari 2020

Maand van de Historische Roman 2020


Duik in de geschiedenis met historische romans!
Houdt jij van geschiedenis? De Eerste Wereldoorlog, de Tweede Wereldoorlog, Victoriaans Engeland... ook dit jaar is voor de Maand van de Historische Roman de geschiedenis een onuitputtelijke bron van verhalen die graag verteld en gelezen worden.

Voor de 3e keer organiseert uitgeverij KokBoekencentrum de Maand van de Historische Roman, nu in 2020 met een nieuwe naam en een vernieuwde opzet. Tussen de actietitels niet alleen 'lange jurkenromans', maar ook andere prachtige historische boeken met geschiedenisverhalen. Dat maakt de actie voor een bredere doelgroep interessant.

Lees je mee?
Van 1 februari t/m 7 maart 2020 zijn onderstaande historische romans met korting verkrijgbaar in de christelijke boekhandel.

Lynn Austin - Land van belofte
In 'Land van belofte' van Lynn Austin voelen de zussen Rebecca en Flora Hawes zich bekneld in het Victoriaanse Chicago van 1892. Ze verlangen naar avontuur en verruilen hun vertrouwde thuis voor de Sinaï-woestijn, waar ze op zoek gaan naar een belangrijk Bijbels manuscript. Vergezeld door hun ietwat sombere butler Soren Petersen en Kate Rafferty, een straatmeisje dat dienst doet als kamenierster, gaan de twee vrouwen op zoek naar een belangrijk Bijbelmanuscript. Als hun reis gevaarlijk en onzekerder wordt, halen de vier reizigers herinneringen op aan de gebeurtenissen die hen hebben gemaakt tot wie ze zijn, en de omstandigheden die hen naar deze plaats hebben geleid.

Lizzie Page - Wapenzusjes
'Wapenzusjes' van Lizzie Page is het verhaal van de vriendschap van twee verpleegsters aan het front van de Eerste Wereldoorlog. Terwijl de oorlog zijn tol eist, klampen de gewonde soldaten zich vast aan de liefde en zorg van twee moedige, jonge verpleegsters. Ondanks hun verschillen worden Mairi en Elsie de beste vriendinnen. Het werk dat ze doen is hartverscheurend en ze lopen voortdurend gevaar. Als de oorlog voortduurt, komt hun vriendschap steeds meer onder druk te staan. Een indrukwekkend en ontroerend oorlogsverhaal dat je niet loslaat - gebaseerd op een wonderlijke waargebeurde geschiedenis.

Carrie Turansky - Een oceaan van hoop
'Een oceaan van hoop' is een meeslepende historische roman over een waargebeurde zoektocht naar verloren kinderen. Tussen 1869 en 1939 zijn meer dan 100.000 kinderen uit arme Britse gezinnen weggevoerd naar Canada en Australie, om daar aan het werk gezet te worden. Aan de kinderen werd een paradijs beloofd, de werkelijkheid bleek echter heel anders. Als Laura McAllister, een jong dienstmeisje, ontdekt dat de drie jongste kinderen van hun gezin zonder medeweten van haar moeder naar Canada zijn gebracht, neemt ze zich voor hen te vinden en de familie te herenigen. Ze begint aan een reis die meer teweegbrengt dan ze ooit kon vermoeden.

Ellen Marie Wiseman - Olifantenmeisje
'Olifantenmeisje' vertelt het verhaal van Lily, die in de jaren '30 op tienjarige leeftijd aan het circus verkocht wordt. Op een zomeravond in 1931 mag de tienjarige Lily Blackwood voor het eerst naar buiten. Haar moeder neemt haar mee naar het circus. Maar wat Lily niet weet, is dat ze nooit meer thuis zal komen. Meer dan twintig jaar later erft de jonge Julia Blackwood het huis van haar ouders. Voor het eerst komt ze op de zolder, waar ze mysterieuze foto's aantreft van een albino circusmeisje. Ze begint te vermoeden dat haar ouders een donker geheim hadden.

Laura Frantz - De bestemming van Elisabeth
'De bestemming van Elisabeth' is een spannende roman over liefde, verraad en een nieuw begin tijdens de vooravond van de Amerikaanse Revolutie. De vooraanstaande Elisabeth 'Liberty' Lawson wordt in de steek gelaten door haar verloofde én ervan beschuldigd een spion te zijn voor de Britten. Niemand schiet haar te hulp, behalve de patriot Noble Rynallt. Maar zijn hulp brengt een nieuwe serie vijanden met zich mee. Liberty staat voor een verschrikkelijke keuze: moet ze zich bij de radicale revolutionisten scharen of trouw blijven aan haar Engelse wortels? En tegen welke prijs?

Reis mee naar andere tijden, nieuwe werelden en verrassende culturen!

Bron: Uitgeverij KokBoekencentrum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten