woensdag 10 juni 2020

Zomerlezen 2020


Zomer: de tijd van zon, warmte, ontspanning, lange dagen én... een goed boek. Daarom organiseren christelijke boekhandels van 1 juni t/m 22 augustus de campagne Zomerlezen! Tijdens deze periode zijn onderstaande acht boeken beschikbaar voor de actieprijs van €15,00 per stuk. Lees jij mee?

Karen Kingsbury - Tot de maan en terug
Brady Bradshaw was nog een kind toen hij zijn moeder verloor tijdens een verschrikkelijke tragedie. Bij een herdenking ontmoette hij Jenna, die haar beide ouders was verloren. In de prachtige uren die volgden kregen ze een hechte band, maar daarna hebben ze elkaar nooit weer gezien. Nu, 10 jaar later, hoopt Brady Jenna weer te vinden. De onverwachte hulp van een vreemde biedt hem een nieuwe kans. 'Tot de maan en terug' is een heerlijke roman, ontroerend en romantisch.

Julie Klassen - De brug naar het eiland
Benjamin Brooker onderzoekt een mysterieuze dood en komt terecht op een afgelegen eiland in de Thames. Zijn voornemen om nooit meer een knappe vrouw op haar woord te geloven, wordt meteen op de proef gesteld als hij Isabelle ontmoet, hoofdverdachte in de moordzaak. Isabelle voelt zich gevangen door angst en een terugkerende droom over de moord. Of is het een herinnering? Isabelle weet niet meer wie ze moet vertrouwen: de advocaat of haar vteinden op het eiland. En kan ze wel op zichzelf vertrouwen? 'De brug naar het eiland' van Julie Klassen is een historische roman boordevol romantiek en intrige.

Rachel Hauck - Het huis op nummer 7
Door het wonder van geloof leren twee vrouwen, enkel gescheiden door tijd, in hetzelfde huis zichzelf en de liefde kennen. Toen Beck Holiday haar vader verloor, verloor ze ook alle herinneringen aan hem. Achttien jaar later erft ze een prachtige Victoriaanse villa van een zekere Everleigh Applegate, die ze zou moeten kennen, maar die ze zich niet kan herinneren. Toch moet ze als kind vele zomers in deze villa hebben doorgebracht. Een ontmoeting met haar vroegere buurjongen zet een serie onverwachte gebeurtenissen in gang.

Beth Moran - Noem mij bij mijn naam
Een rustig leven - dat is alles wat Faith wil. Rust voor haar broer, een baan om de armoede op afstand te houden en het verleden vergeten. Het lijkt aardig te lukken: ze staat op het punt om te trouwen met Perry, de succesvolle zakenman die verliefd op haar werd. Maar wil ze echt een society bruiloft zoals haar schoonmoeder die bedenkt? Als ze zelf op onderzoek uit gaat, stuit ze op een vrolijk kerkkoor. Faith gaat meezingen, sluit nieuwe vriendschappen en raakt totaal in verwarring door de ontmoeting met pastor Dylan. En haar verleden laat haar ook niet met rust, als de moordenaar van haar moeder vrijkomt uit de gevangenis.

Adrian Plass - Heilige Schijn
Heb jij je ooit afgevraagd hoe en waarom het lichaam van Christus constant over zijn eigen voeten struikelt, zijn eigen missie in de weg zit en in de wereld een modderfiguur slaat? Heb je je er ooit over verwonderd hoe minder vrome mensen dan jij in de kerk in leiderschapsposities terecbtkomen? Ooit het ombestemde gevoel grhad dat er een andere kracht aan het werk was tijdens ren kerkvergadering? Je bent niet de enige. Als twee mannen per ongeluk op het jaarverslag van het Kerkmanschap stuiten, vinden ze opmerkelijke antwoorden. In 'Heilige Schijn' wekt Plass de lachlust op met zijn diepgravende onderzoek naar de zwakke plekken van de kerk. Hij laat ons gniffelen van herkenning, brullen van de lach - maar ook ongemakkelijk schuiven op onze stoel.

Annemieke Reesink - Zwaartekracht
Wanneer Vera met haar familie vanuit een klein dorpje in de Achterhoek naar de Randstad verhuist, lijkt ze plotseling midden in de echte wereld terecbt te komen. Haar vader heeft zijn kinderen goed voorbereid door hen voor alle risico's en afgronden te waarschuwen. Zolang Vera het smalle pad van haar geloofsopvoeding blijft volgen, kan haar weinig gebeuren. Maar Vera is vijftien, ze vindt haar ouders hopeloos ouderwets en ze kan haar eigen boontjes wel doppen. Wanneer haar leven door een onomkeerbare gebeurtenis in een stroomversnelling raakt, komt haar relatie met haar ouders, met de kerk en met God steeds meer onder druk te staan. In het labyrint van beklemmende tradities, knagende geloofstwijfel en wereldse verleidingen doet Vera verwoede pogingen toch glimpen van God te ontdekken.

Margaret Larkin & Sandor van Leeuwen - Het zwaard van de woestijn
Naar aanleiding van het 70-jarig bestaan van de staat Israël. Het waargebeurde verhaal van honderd Joodse boeren die in 1948 tweeduizend Egyptische soldaten tegenhielden. In mei 1948 vielen vijf Arabische landen de nieuwe staat Israël binnen. De Joden vochten als leeuwen. In het zuiden wisten zo'n honderd Joodse boeren en boerinnen de Egyptische troepen bijna een week lang tegen te houden. Hun kibboets werd aan puin geschoten, maar de strijders - voor een deel overlevenden van de Holocaust - hadden geen keus. Het was vechten voor hun leven.

Jocelyn Green - Mijn toevlucht
Kantmaakster Vivienne Rivard had nooit gedacht dat ze door haar beroep in levensgevaar zou komen. Maar in het revolutionaire Frankrijk is het een doodsvonnis - de adel, en iedereen die ermee geassocieerd wordt, wacbt de guillotine. Vivienne vlucht naar Amerika, maar in de Franse wijk van Philadelphia dreigt opnieuw gevaar. Sympathisanten van de revolutie vermoeden dat de jongen die ze onder haar hoede heeft wel eens de troonopvolger kon zijn. Zal ze in de Franse nederzetting Asylum dan eindelijk een blijvende toevlucht vinden? Vrijheidsstrijder Liam Delaney heeft met trots in de Amerikaanse Revolutie gediend, maar nu de nieuwe regering een strenge belasting oplegt die zijn familie treft, herkent hij nauwelijks nog de democratie waarvoor hij gevochten heeft. Hij wil niets liever dan werken op zijn geliefde boerderij in de buurt van Asylum, maar wordt al snel meegezogen in de escalerende spanningen van de Whiskey-opstand. Wanneer hij een mooie, jonge Française ontmoet die net uit Parijs is aangekomen, begint voor beiden een verrassende zoektocht naar de vrede en veiligheid die hun zo lief is.

Bron: Zomerlezen is een initiatief van de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en Muziekvak (BCB). Kijk voor meer informatie op www.christelijkeboeken.nl/zomerlezen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten