woensdag 6 juli 2022

Nicole Deese - Door jouw ogen

Molly McKenzie is een populaire beauty-influencer. Door haar sprankelende persoonlijkheid en goede advies heeft ze een indrukwekkende schare volgers opgebouwd (en een flinke bankrekening). Als haar baas haar de kans biedt host te zijn van een make-overprogramma voor kansarme jongeren, zegt ze natuurlijk geen nee.

Om de doelgroep te leren kennen draait Molly mee met een zomerclub voor jongeren uit de pleegzorg. Hier komt ze zichzelf genadeloos tegen. Ook omdat Silas Whittaker, een van de organisatoren, haar constant uitdaagt.

Molly dacht dat ze wist wat ertoe deed in het leven, maar door haar groeiende band met de jongeren begint ze daaraan te twijfelen. Want ware erkenning en waardering vind je niet online... maar onder de mensen.

Molly McKenzie geniet van alles wat met mode en make-up te maken heeft. Ze is actief op diverse online platforms onder de naam 'Make-upMissies met Molly' en inspireert dagelijks haar vele volgers. Drie jaar hard werken heeft zijn vruchten afgeworpen, want ze heeft van haar passie inmiddels haar droombaan kunnen maken.


Wanneer haar manager vertelt dat ze mogelijk in aanmerking komt om een gloednieuwe TV-show te presenteren met in de hoofdrol de kansarme jeugd, kan Molly haar geluk niet op. Om de concurrentie tijdens de audities te kunnen verslaan en om meer volgers te werven, gaat ze als vrijwilligster aan de slag bij De Brug: een organisatie die zich inzet voor jongeren die het pleegzorgsysteem zijn ontgroeid.

Als mentor raakt Molly dicht betrokken bij (de levens van) de jongeren die ze onder haar hoede heeft. Hoe meer tijd ze echter met hen en de teamleden - waaronder Silas Whittaker - doorbrengt, hoe meer ze met zichzelf geconfronteerd wordt en zich begint af te vragen wie ze nu werkelijk is.

Met deze roman heeft Nicole Deese (weer) bewezen dat ze geweldig kan schrijven. Gezien de zoete, romantische cover verwacht je wellicht een oppervlakkig (liefdes)verhaal. Maar laat je daar niet door misleiden, want dit boek gaat namelijk met regelmaat flink de diepte in.


Dat (succesvol zijn op) social media niet enkel voordelen kent, wordt Molly als bekend beauty-influencer pijnlijk duidelijk, helemaal als ze werkelijk onder de mensen komt. Want hoewel haar volgersaantal gestaag blijft stijgen, kan ze niet ontkennen dat ze zich vaak eenzaam voelt en hunkert naar écht contact, naar waardevolle vriendschap(pen).

Tijdens het lezen kom je tot de ontdekking dat Molly niet alleen tot zegen is voor Jongerenhuis De Brug, maar dat de jongeren en de teamleden ook haar tot zegen zijn. De levensverhalen van de kleurrijke personages zijn schrijnend en indringend. De combinatie van diepgang, de meeslepende schrijfstijl (met een zweem van humor) en een opbloeiende romance vormt tezamen een mooi en evenwichtig geheel.

'Door jouw ogen' is een hartverwarmende en emotionele roman over tweede kansen, geborgenheid, liefde en Gods leiding dat door de actuele thema's zeker aan zal spreken. Een boek dat je aan het denkt zet over (onder meer) vergeving en dienend zijn en je het liefst in één adem uitleest. Dit is wat mij betreft feelgood op z'n best!


Over de auteur
Nicole Deese schrijft originele, romantische verhalen met diepgang, hoop en een vleugje humor. Van haar hand verscheen ook de e-novelle 'Geworteld in liefde' en de roman 'Alles wat ik vinden wil'. In Amerika won ze verschillende prijzen met haar boeken. Nicole woont samen met haar man en kinderen in Idaho.

Auteur: Nicole Deese
Titel: Door jouw ogen
Vertaling van: All That Really Matters
Vertaler: Gerda Lok-Bijzet
461 pagina's
Gepubliceerd in 2022
Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN: 978 90 297 3247 5

5 opmerkingen:

  1. Bedankt! Deze mag ook op mijn lijstje voor later!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lijkt me inderdaad ook een erg mooi boek! Dank je wel Esther voor je prachtige recensie!!

    BeantwoordenVerwijderen