vrijdag 16 juli 2021

Nicole Deese - Geworteld in liefde

'Geworteld in liefde' is één van de romantische verhalen uit de bundel 'The Kissing Tree'; vier novelles die zich afspelen in Texas, in verschillende eeuwen, waarin een enorme eikenboom centraal staat.

Als ze aan de oude eikenboom komen, dan komen ze aan haar! Abby Brookshire onderhoudt al jaren het landgoed rondom het romantische Kissing Tree hotel, waar de eikenboom een onmisbaar onderdeel van is. Maar de boom is ziek en dreigt gekapt te moeten worden. De enige manier waarop Abby dit misschien kan voorkomen, is door een bondgenootschap aan te gaan met Griffin Malone, de man die twee jaar geleden haar hart brak. Ze had zichzelf beloofd hem nooit meer in haar leven toe te laten, maar nood breekt wet...

In dit hedendaagse verhaal maak je kennis met Abby Brookshire. Met hart en ziel verzorgt ze de grote tuin rondom het Kissing Tree hotel in Oak Springs, dat tot ver in de omtrek naam heeft gemaakt als gewilde trouwlocatie, mede te danken aan de grote eikenboom op het landgoed. Voor Abby is het liefdesgeluk tot op heden echter niet weggelegd. Integendeel zelfs, twee jaar geleden liep haar relatie met Griffin Malone op de klippen. Ondanks de jaren die verstrijken, voelt ze elke keer bij het zien van een gelukkig trouwpaar de bekende schrijnende pijn van de wond die nooit helemaal is geheeld.


Momenteel maakt Abby zich grote zorgen om de beroemde eik die haar zeer dierbaar is. Hij blijkt ziek te zijn en haar werkgever zou 'm het liefst zo snel mogelijk laten weghalen. Abby hoopt de boomdeskundige, die is ingehuurd om een taxatierapport uit te brengen over de conditie van de beschermde boom, te kunnen overtuigen om alle middelen aan te wenden om de boom te kunnen behouden. Ze had er echter niet op gerekend Griffin Malone weer tegen het lijf te lopen...

Het decor van 'Geworteld in liefde' wordt gevormd door het prachtige landgoed dat een heerlijke idyllische sfeer uitademt. Hoewel dit een korte e-novelle betreft, is het verhaal allesbehalve oppervlakkig. De plotselinge ontmoeting tussen Abby en Griffin maakt heel wat bij hen beiden los. De schrijfster weet ondanks de geringe hoeveelheid bladzijden de personages inhoud te geven en een mooie balans te vormen tussen romance en diepgang.

Ik heb genoten van de gemoedelijkheid van het plaatsje Oak Springs; het rustige leven, de ons-kent-ons-mentaliteit en de natuur gaven mij een warm gevoel van thuiskomen. En tijdens het lezen doe je tegelijkertijd nog wat kennis op over bomen en planten. De pakkende en aansprekende schrijfstijl van Nicole Deese zorgt ervoor dat je dit feelgood verhaal over verwerking, vergeving en hernieuwde liefde binnen no time uit hebt. Een auteur om in de gaten te houden!


Over de auteur
Nicole Deese schrijft originele, romantische verhalen met diepgang, hoop en een vleugje humor. Van haar hand verscheen ook de roman 'Alles wat ik vinden wil'. In Amerika won ze verschillende prijzen met haar boeken. Nicole woont samen met haar man en kinderen in Idaho.

Auteur: Nicole Deese
Titel: Geworteld in liefde
Vertaling van: Heartwood
Vertaler: Anne-Marie Roorda
Serie: The Kissing Tree 4
94 pagina's
Gepubliceerd in 2021
Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN: 978 90 297 3129 4

Geen opmerkingen:

Een reactie posten