vrijdag 9 augustus 2019

Book Lovers Day

Vandaag, 9 augustus, is het 'Book Lovers Day'. Een dag waarop boekenliefhebbers aangemoedigd worden om met een boek (of twee) even heerlijk te ontspannen. En voor mensen die niet of weinig lezen, is dit een uitgelezen dag om daar verandering in te brengen.


Wist je dat lezen niet alleen leuk is, maar ook veel gezondheidsvoordelen heeft? Studies hebben namelijk aangetoond dat lezen stress helpt verminderen, de hersenen scherp houdt en je kan helpen beter te slapen. Wetenschappers hebben ook ontdekt dat mensen die (veel) lezen meer empatisch en begripvol zijn voor anderen.

Dus waar wacht je nog op? Pak een goed boek uit je eigen boekenkast of leen een boek van de bibliotheek en laat je meevoeren naar onontdekte werelden.

Bron foto: pixabay.com

4 opmerkingen:

  1. Morgen ga ik op vakantie, mét veel ongelezen tijdschriften en een paar boeken. Én ik heb sinds deze week een abonnement op Kobo, van bol.com. Voor 10 euro per maand veel boeken lezen. Dus komt goed, die ontspanning.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is aardig wat leesvoer, dat zit wel goed qua ontspanning. Een fijne (ontspannen) vakantie toegewenst!

      Verwijderen
  2. Ik heb een ontzettend mooi boek gelezen in de vakantie (die boven de andere romans uitsteeg) Gaaf blogje weer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt Aritha! Fijn dat u tijdens de vakantie heeft genoten van een prachtig boek. Ik ben erg benieuwd naar de titel.

      Verwijderen