maandag 22 maart 2021

Robin Lee Hatcher - Ik wens je liefde

Inspiratie en ontspanning voor elk moment

De jonge Emily Harris heeft alles. Ze leeft een fijn leven in de stad en als ze eenmaal een geschikte huwelijkskandidaat heeft gevonden, kan ze de rest van haar leven in luxe doorbrengen. Maar dat is helemaal niet wat ze wil - Emily zoekt iets om haar bestaan zin te geven.

Begin negentiende eeuw verruilt Emily de Amerikaanse oostkust voor de noordelijke staat Idaho. Op de afgelegen prairie neemt ze de zorg voor twee meisjes op zich wier moeder ernstig ziek is. Hun vader heeft al snel zijn oordeel klaar: dit stadse meisje is niet geschikt voor het leven op het platteland. Hij verwacht dat ze snel weer weg is en behandelt haar daarom ronduit onbehoorlijk. Maar Emily is vastbesloten om te laten zien wat ze waard is. Juist daardoor gebeurt er iets wat niemand voor mogelijk had gehouden, ook Emily zelf niet.

De 35-jarige Drucilla 'Dru' Blake weet dat ze niet lang meer te leven heeft. Haar dochters Sabrina en Petula hebben meer onderwijs nodig dan zij ze kan geven. Ze besluit een krantenadvertentie te plaatsen om een gouvernante voor de meisjes te zoeken, die tegelijkertijd een helpende hand kan bieden. Haar man Gavin ziet met lede ogen aan hoe zijn vrouw steeds verder wegkwijnt en hij maakt zich zorgen over hoe hij zonder haar verder moet.


Emily Harris is vanuit het oosten van Amerika naar haar zieke zus in Boise, Idaho gekomen om voor haar en het gezin te zorgen. Maar nu haar zus weer is opgeknapt, beseft ze dat ze niet langer nodig is. Hoewel ze van haar werk in Washington hield, voelt het toch niet goed om terug te gaan. Emily wil haar leven betekenis geven. Haar oog valt op de advertentie van Dru en ze ervaart het als een gebedsverhoring. Een baan als gouvernante is iets wat ze zal kunnen!

Gavin ziet de knappe Emily liever gaan dan komen en dat laat hij duidelijk merken. Hij weet zeker dat deze stadse jonge vrouw niet is opgewassen tegen het harde plattelandsleven. Voor Emily is dat echter reden te meer om te laten zien wat ze in huis heeft.

Het verhaal speelt zich af in 1883 (eind negentiende eeuw, niet begin negentiende eeuw zoals op de flaptekst te lezen is) in het prachtige landschap rond Challis en Stanley Basin aan de Salmon River in de staat Idaho. Imposante bergtoppen en prairiegronden kenmerken de streek, de plek waar Dru zo van houdt. Dru is een eenvoudige, liefdevolle vrouw met een sterke wilskracht en een rotsvast geloof. Haar moed, volharding en vertrouwen op haar Heiland worden heel mooi weergegeven.


De band die zich al snel ontwikkelt tussen Emily, Dru en de meisjes is bijzonder om over te lezen en Sabrina en Petula sluit je onmiddellijk in je hart. Het ziek-zijn van Dru en de impact daarvan op het gezin is treffend beschreven. Toch staat dit verhaal niet alleen in het teken van pijn en verdriet.

Tussen Gavin en Emily heerst van begin af aan een spanningsveld dat goed van de bladzijden af te voelen is. Hun trots en koppigheid houden de gespannen sfeer in stand. Langzamerhand ontdek je wat er achter het masker van ontoegeeflijkheid schuil gaat en ga je hun houding ten opzichte van elkaar beter begrijpen.

Emily moet op een gegeven moment een belangrijke beslissing nemen in haar leven. Ze komt nogal snel tot een besluit en dat komt naar mijn mening niet erg geloofwaardig over. Daarnaast doet de omslagfoto absoluut geen recht aan het verhaal. Maar laat dat je niet weerhouden tot het lezen van deze schitterende, ontroerende, sfeervolle roman vol liefde, hoop en genezing.


Over de auteur
Robin Lee Hatcher schreef meer dan 75 romans en novellen. Ze staat bekend om haar hartverwarmende en emotioneel geladen verhalen over geloof, moed en liefde. Verschillende van haar romans zijn bekroond. Robin Lee Hatcher woont samen met haar man Jerry in Boise, Idaho.

Bekijk hieronder de boektrailer van 'Ik wens je liefde' om de sfeer van de roman alvast te proeven.


Auteur: Robin Lee Hatcher
Titel: Ik wens je liefde
Vertaling van: When Love Blooms
Vertaler: Roelof Posthuma
246 pagina's
Gepubliceerd in 2011
Uitgeverij Kok
ISBN: 978 90 597 7608 1

2 opmerkingen: