woensdag 28 februari 2024

Leanne Pots - Ik red me wel

De stadse Nora wil niets liever dan onafhankelijk zijn. Het verleden heeft haar geleerd zich nooit te hechten aan een man. Wanneer ze het vakantiehuisje van haar oma erft op het Twentse platteland, gaat ze er vier weken logeren om het op te knappen en te verkopen. Het plattelandsleven is immers niets voor haar. Haar buurman, boer Abel, wil haar graag helpen, maar Nora zit niet op zijn hulp te wachten. Pas als ze ontdekt dat ze de klus niet alleen kan klaren, neemt ze zijn aanbod met tegenzin aan. In ruil daarvoor zal ze hem een paar dagen helpen op de boerderij.

Hoe beter Nora en Abel elkaar leren kennen, hoe meer gevoelens ze voor elkaar krijgen. Voor een serieuze relatie zijn ze echter te verschillend. Hij wil iemand die van het boerenleven houdt en zij wil op eigen benen kunnen staan. Gaat het Nora en Abel lukken om ondanks alles de liefde een kans te geven?

De Haarlemse Nora reist af naar Reggeveld om het geërfde vakantiehuisje van haar oma te betrekken. Ze heeft zich voorgenomen om er vier weken te verblijven - het gestelde termijn dat haar grootmoeder aan de erfenis heeft verbonden - en het na een opknapbeurt te verkopen. Als stadse vrouw heeft ze immers niets met het platteland.

Het klussen in het huisje blijkt een stuk uitdagender te zijn dan ze had gedacht. Boer Abel - die de naastgelegen boerderij runt - is bereid haar te helpen, maar de onafhankelijke Nora vindt Abel bemoeizuchtig en wil het liefst alles alleen doen. Ze ergert zich dan ook flink als ze meermaals zijn hulp nodig blijkt te hebben.


Als dank biedt Nora aan om Abel een paar dagen te komen helpen op de boerderij. Beiden merken dat ze zich tot de ander aangetrokken voelen, maar hun verschillen lijken onoverkomelijk. Het zal enkel bij een zomerromance kunnen blijven... toch?

Een oer-Hollandse, christelijke feelgood: daar wilde ik graag kennis mee maken. En ik ben blij dat ik dat gedaan heb, want deze roman is een waar leesfeestje.

De liefde van de auteur voor het Twentse platteland is duidelijk voelbaar, zoals onder meer in de leuke streekgebonden details is terug te zien. En het is aanstekelijk, want als lezer kun je niet anders dan dit mooie stukje Nederland in je hart sluiten. Het verhaal is vlot en speels geschreven en de vermakelijke dialogen en situaties zorgen regelmatig voor een grijns op je gezicht. Daarnaast word je een interessante blik gegund in het boerenleven, waarbij je iets meekrijgt van de taken op en rond een boerderij.

Het boek kent ook een diepere laag. Het (moeilijke) verleden van beide hoofdpersonen heeft hen gevormd tot wie ze nu zijn en hen tevens keuzes doen maken die daaraan ten grondslag liggen. Zo heeft Nora moeite met hulp aanvaarden en wil Abel enkel een relatie met een vrouw die het boerenleven een warm hart toedraagt. Dit serieuzere aspect is, samen met de mooie gelovige boodschap, een verrijking voor het verhaal.

Deze sprankelende, romantische feelgood - waarin pijn en vergeving ook een rol spelen - heeft een fijne balans tussen luchtige vrolijkheid (met de nodige humor) en diepgang en is uit voor je het weet. Het feit dat dit geweldige debuut het eerste deel van een serie is, zal fans - mijzelf incluis - dan ook als muziek in de oren klinken!


Over de auteur
Leanne Pots is dol op lezen en schrijven. Om haar liefde voor christelijke romans te delen en anderen van tips te voorzien, heeft ze een aantal jaren een website gehad waar ze recensies deelde. Ze ontdekte dat ze het spelen met woorden erg leuk vond en dat leidde onder andere tot het schrijven van columns voor Terdege. Ook heeft ze meegedaan aan diverse schrijfwedstrijden, waarbij ze in 2021 werd opgemerkt door KokBoekencentrum. In april 2023 kwam haar droom uit: haar debuut 'Ik red me wel' verscheen. Inmiddels is ze bezig aan haar tweede roman, die in april 2024 verwacht wordt. In het dagelijks leven werkt Leanne bij de politie, houdt ze van gezelligheid met familie en vrienden en - hoe kan het ook anders - leest ze veel boeken. Samen met haar man en drie kinderen woont ze in het mooie Twente.

Auteur: Leanne Pots
Titel: Ik red me wel
Serie: Weidse liefde 1
301 pagina's
Gepubliceerd in 2023
Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN: 978 90 297 3421 9

Geen opmerkingen:

Een reactie posten