vrijdag 21 juni 2024

Laura Frantz - De Franse naaister

Acadie, 1754. Het conflict tussen de Fransen en Britten aan de Canadese oostkust loopt hoog op. Naaister Sylvie Galant zit met haar Franssprekende familie letterlijk tussen twee vuren in. Als ze hoort van een Britse invasie moet ze haar geboortegrond halsoverkop verlaten en een nieuw bestaan opbouwen in Virginia. Hoewel ze veilig is, heeft Sylvie moeite haar leven weer op de rails te krijgen, ver weg van alles wat haar vertrouwd is.

William Blackburn vecht in het Britse leger, maar wil niet meewerken aan de verdrijving van de Acadiërs. Hij waarschuwt Sylvie en dient zijn ontslag in. Maar wanneer de paden van Sylvie en William elkaar opnieuw kruisen, staat hun gedeelde gebroken verleden als een muur tussen hen in. Lukt het hen om de tegenstellingen opzij te zetten en te werken aan een nieuwe toekomst?

woensdag 12 juni 2024

Kim Michele Richardson - De laatste libelle

Een vrouw met een bijzondere blauwe huidskleur brengt, ondanks haat en spot, warmte in het leven van anderen

1936. Diep weggestopt in de bossen van Kentucky leeft de 19-jarige Cussy Carter, de laatst overgebleven vrouw van een geslacht van blauwe mensen. Om uit haar isolatie te ontsnappen, sluit ze zich aan bij een groep paardkoeriers die boeken bezorgen bij verarmde heuvelbewoners. Deze vorm van liefdadigheid is echter niet zonder risico...

Op haar gevaarlijke route door de bergen maakt ze nieuwe vrienden, maar krijgt ze ook te maken met vijandigheid van andere bergbewoners, die haar vanwege haar huidskleur wantrouwen. Ondanks alle tegenstand zet Cussy door, vastbesloten om de mensen in Kentucky troost, hoop en vreugde te brengen in de vorm van boeken.

woensdag 5 juni 2024

Lorri Dudley - Het hart van de kapitein

Slaat de vonk toch over
als je tegen wil en dank in hetzelfde schuitje zit?

Om aan de roddelpers te ontsnappen verstopt Priscilla Middleton zich aan boord van het schip van haar broer. Maar voordat ze hem kan spreken, vaart het schip uit en zit ze opgescheept met een kapitein die heel iemand anders blijkt te zijn.

Kapitein Tobias Prescott, zoon van een beruchte oorlogsheld, heeft een belangrijke missie en wil die niet laten dwarsbomen door een verstekeling. De naam Middleton heeft Tobias altijd in de problemen gebracht, en Priscilla is geen uitzondering. Maar Tobias ontdekt dat deze intuïtieve en sterke vrouw in niets lijkt op haar ontrouwe broer...