woensdag 28 augustus 2024

Hanneke Stark-ten Voorde - Onderduikers in Artis

Laurens rent het balkon op. Opnieuw ziet hij een bom uit het vliegtuig vallen. Er klinkt een explosie. Grote vlammen schieten omhoog. De dieren in het park gaan tekeer. Er volgen nog een paar ontploffingen, maar daarna sterft het geluid van de bommenwerpers weg. Voetstappen komen naar zijn kamer. 'Laurens, waar ben je? Snel! Ga van dat balkon af. Straks wordt je nog geraakt.'

Laurens heeft tot nu toe weinig van de oorlog gemerkt. Maar dat wordt al snel anders als midden in de nacht bommen op de dierentuin van zijn vader worden gegooid. Maar dat is niet het enige... Laurens merkt dat er steeds vreemde dingen gebeuren in Artis. Wat is er aan de hand op de hooizolder van het wolvenhuis? Waarom lopen er midden in de nacht vreemde mannen door het park? Op een dag ontmoet hij Annie, die hij graag rondleidt. Waarom mag hij niet mee om haar naar huis te brengen? De spanning stijgt, in dit bijzondere boek over een Amsterdamse jongen in oorlogstijd.

woensdag 21 augustus 2024

T. I. Lowe - Onder de magnolia

Magnolia, South Carolina, 1980. Austin Foster is nog maar een tiener als haar moeder sterft in het kraambed. Terwijl haar vader zich opsluit in zijn verdriet, komt de zorg voor haar broertjes en zusjes volledig op Austins schouders terecht.

In de jaren die volgen is het leven op de tabaksboerderij van de Fosters zwaar en lukt het ze nauwelijks om het hoofd boven water te houden. Austin doet haar uiterste best om haar vaders extreme stemmingswisselingen voor de buitenwereld verborgen te houden, maar dat wordt steeds moeilijker als er hulp komt uit onverwachte hoek.

Precies op het moment dat er iets moois lijkt te ontstaan tussen Austin en een rijke jongen uit de buurt, op wie ze al jaren verliefd is, maakt haar vader een keuze waardoor alle familiegeheimen in één klap op straat komen te liggen.

woensdag 14 augustus 2024

Wanda E. Brunstetter - De worsteling

Kunnen ze wel samen verder
na dit dramatische verlies?

Timothy Fisher mist zijn broers Titus en Samuel, die van Pennsylvania naar Kentucky zijn verhuisd. Hij stelt voor om ook te verhuizen, maar zijn vrouw Hannah wil in Lancaster County blijven. Timothy zet echter door en hoopt dat Hannah en hun dochter Mindy snel hun draai zullen vinden in de nieuwe gemeenschap.

Maar dan slaat het noodlot toe: door een tragisch ongeval overlijdt Mindy. Hannah vindt dat haar man schuldig is aan het ongeluk. Ze voelt zich eenzamer dan ooit en mist haar familie in Lancaster County. Betekent dit het einde van hun huwelijk? Of geven ze God de ruimte om hen een tweede kans te geven?

woensdag 7 augustus 2024

Michelle Griep - De detective van Blackfriars Lane

Als echtgenote, moeder én eigenaar van haar eigen detectivebureau heeft Kit Turner heel wat ballen om in de lucht te houden. Gelukkig vindt ze het geen probleem om hard te werken, zelfs al dreigt ze daarmee haar man Jackson uit het oog te verliezen.

Jackson Forge heeft het intussen te druk met het blussen van zijn eigen brandjes om die van zijn vrouw op te merken. Sinds kort mag hij zich de nieuwe hoofdinspecteur van het station van Londen noemen, maar zijn tijd is hij vooral kwijt aan het opruimen van de puinhoop die de vorige politiechef heeft veroorzaakt.

Dan neemt Kit een mysterieuze vermissingszaak aan die niet alleen haar relatie met Jackson op scherp zet, maar ook haar gezin in gevaar brengt. Hebben Kit en Jackson dit keer te veel op het spel gezet?