woensdag 7 augustus 2024

Michelle Griep - De detective van Blackfriars Lane

Als echtgenote, moeder én eigenaar van haar eigen detectivebureau heeft Kit Turner heel wat ballen om in de lucht te houden. Gelukkig vindt ze het geen probleem om hard te werken, zelfs al dreigt ze daarmee haar man Jackson uit het oog te verliezen.

Jackson Forge heeft het intussen te druk met het blussen van zijn eigen brandjes om die van zijn vrouw op te merken. Sinds kort mag hij zich de nieuwe hoofdinspecteur van het station van Londen noemen, maar zijn tijd is hij vooral kwijt aan het opruimen van de puinhoop die de vorige politiechef heeft veroorzaakt.

Dan neemt Kit een mysterieuze vermissingszaak aan die niet alleen haar relatie met Jackson op scherp zet, maar ook haar gezin in gevaar brengt. Hebben Kit en Jackson dit keer te veel op het spel gezet?

Londen, 1887. Kit Forge geniet met volle teugen van het leven als getrouwde vrouw en moeder van de kleine Bella. Maar opkomen voor recht zit haar in het bloed en samen met haar vader start ze een detectivebureau op Blackfriars Lane, ondanks dat ze het daardoor extra druk krijgt.


De dagen van Jackson Forge zijn al net zo volgepland. Hij is aangesteld als hoofdinspecteur van één van Londens politiebureaus, maar komt haast niet toe aan zijn gewone werk; er wacht hem namelijk een torenhoge papierstapel die binnen enkele weken op orde moet zijn. Overal wordt figuurlijk aan hem getrokken, waardoor hij nauwelijks tijd heeft voor zijn gezin.

Dan besluit Kit in haar eentje een zaak aan te nemen, waarbij ze een grove fout begaat: ze raakt te persoonlijk betrokken. Wanneer een schim uit het verleden opduikt, komt het leven van Kit en haar geliefden in groot gevaar...

Laat het schrijven van een boeiende detective die je compleet in beslag neemt maar over aan deze auteur, want dat kan ze als de beste! In dit derde deel van de serie over hoofdinspecteur Jackson en ex-dievegge Kit word je opnieuw ondergedompeld in de criminele wereld van Londen, waarbij handel in opium een rol speelt en moord niet wordt geschuwd. De scherpzinnigheid, levendigheid en droge (Engelse) humor die kenmerkend zijn in deze reeks verhogen de vaart van het verhaal én het leesplezier.

Maar dit boek is niet enkel een wervelend kat-en-muisspel; het toont ook de kwetsbare kant van Kit als moeder. De innerlijke vragen en worstelingen over hoe ze de toekomst in wil gaan met haar man en dochtertje geven het verhaal een serieuzere klank, en dat is zeker van meerwaarde.

'De detective van Blackfriars Lane' is een fantastische en dynamische afsluiting van 'De straten van Londen'-serie over gevaar (moeder)liefde en keuzes maken. Een eersteklas Victoriaanse detective vol spannende ontwikkelingen!


Over de auteur
Michelle Griep heeft een passie voor alles wat Brits is en schrijft historische romans met pit. Haar fans roemen haar authentieke personages, romantische scènes en levendige beschrijvingen. In Nederland zijn onder meer 'De gevangen bruid', 'In naam van de kroon' en 'De bruid van Blackfriars Lane' verschenen. Michelle zegt dat ze al schrijft sinds ze witte muren en kleurkrijtjes ontdekte. Ze is getrouwd en heeft vier kinderen, twee zoons en twee dochters, die ze zelf thuis heeft lesgegeven.

Auteur: Michelle Griep
Titel: De detective van Blackfriars Lane
Vertaling van: The Sleuth of Blackfriars Lane
Vertaler: Petra Butler
Serie: De straten van Londen (3)
368 pagina's
Gepubliceerd in 2024
Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN: 978 90 297 3716 6

Dit recensie-exemplaar heb ik mogen ontvangen van Uitgeverij KokBoekencentrum als ambassadeur van 'Tijdloze liefde'. Mijn hartelijke dank daarvoor!

2 opmerkingen:

  1. Ik moet echt zeer dringend iets van Michelle Griep gaan lezen, geloof ik;).

    BeantwoordenVerwijderen