maandag 18 december 2023

Michelle Griep - De bruid van Blackfriars Lane

Ooit was Kit Turner een beruchte oplichter en dievegge, maar inmiddels heeft ze haar leven gebeterd en staat ze op het punt te trouwen met agent Jackson Forge. Ze wil hem graag een mooi cadeau geven en besluit achter de mannen aan te gaan die jaren geleden Jacksons broer hebben verminkt. Want er is toch niets wat een agent liever wil dan een opgeloste zaak? Onderweg belandt ze in de donkerste steegjes van Londen...

Ook Jackson kan niet wachten om te trouwen met de vrouw die zijn wereld op z'n kop heeft gezet. Maar door Kits koppige weigering het verleden te laten rusten brengt ze niet alleen haar eigen leven, maar ook hun gelukkige trouwplannen in gevaar. Wanneer Jackson op een geheime zaak wordt gezet die zomaar eens rampzalige gevolgen kan hebben voor zijn verloofde, wordt hun liefde tot het uiterste beproefd.

Londen, 1885. Tijdens een hachelijk avontuur, waarbij ze noodgedwongen moesten samenwerken, hebben agent Jackson Forge - inmiddels bevorderd tot inspecteur - en voormalig dievegge Kit Turner in elkaar de liefde van hun leven gevonden. Ze staan op het punt om in het huwelijksbootje te stappen en kijken uit naar een leven samen.


Jaren geleden is Jacksons broer ernstig mishandeld met blijvende schade tot gevolg. De daders zijn echter nooit gepakt en Kit is vastberaden om daar nu verandering in te brengen, als huwelijksgeschenk voor Jackson. Zonder zijn medeweten begeeft ze zich in haar eentje in de achterbuurten van Londen.

Jackson wordt ondertussen door zijn meedere op een geheime zaak gezet waarover hij zelfs niet met Kit kan praten. Daarnaast blijkt uit diverse aanvallen dat iemand het op zijn leven gemunt heeft. Geheimen, verwijten en miscommunicatie dreigen hem en Kit uiteen te drijven. Is er nog een weg terug?

In de wervelende roman 'In naam van de kroon' maakten Kit en Jackson hun debuut. Met dit vervolg - dat zich afspeelt in het 19e-eeuwse Londen en met name de (arme) arbeiderswijken tot leven brengt - laat de schrijfster de temperamentvolle en koppige personages opnieuw in de hoofdrol schitteren. Verschillende politiezaken (hierdoor is het soms even schakelen), mysteries, misdaad en actiescènes zorgen voor spanning en eisen de aandacht van de lezer op.

Qua beleving vond ik het boek nét iets achterblijven op de prequel. Ik miste wat van de snelle vaart, scherpe gevatheid en humor uit het eerste deel. Deze mindere details buiten beschouwing gelaten, is 'De bruid van Blackfriars Lane' een boeiende, met pit geschreven Victoriaanse detective over liefde, (leren) vertrouwen en hulp accepteren. Ongetwijfeld zal dit verhaal gretig aftrek vinden bij fans van Michelle Griep en liefhebbers van avontuur.


Over de auteur
Michelle Griep heeft meerdere historische romans op haar naam staan, waarvan onder andere 'Dwars door het vuur' en 'De gevangen bruid' in het Nederlands zijn vertaald. Ze heeft een passie voor alles wat Brits is. Fans roemen haar authentieke personages, romantische scènes en levendige beschrijvingen. Michelle zegt dat ze al schrijft sinds ze witte muren en kleurkrijtjes ontdekte. Ze is getrouwd en heeft vier kinderen, twee zoons en twee dochters, die ze zelf thuis heeft lesgegeven.

Auteur: Michelle Griep
Titel: De bruid van Blackfriars Lane
Vertaling van: The Bride of Blackfriars Lane
Vertaler: Tobya Jong
Serie: De straten van Londen 2
366 pagina's
Gepubliceerd in 2023
Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN: 978 90 297 3495 0

Dit recensie-exemplaar heb ik mogen ontvangen van Uitgeverij KokBoekencentrum als ambassadeur van 'Tijdloze liefde'. Mijn hartelijke dank daarvoor!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten