woensdag 11 september 2024

Jody Hedlund - Een gouden toekomst

1862, Colorado. Greta is onderweg naar het westen van Amerika. Omdat haar zusje aan tbc lijdt heeft Greta zich aangeboden als postorderbruid, in de hoop haar zo te kunnen helpen. Maar de reis loopt uit op een ramp. Onderweg raakt ze bij een overval al haar geld kwijt, en bij aankomst blijkt haar toekomstige echtgenoot overleden te zijn. Dakloos, berooid en zonder werk zijn Greta en haar zusje er slechter aan toe dan toen ze hun reis begonnen.

Wyatt heeft zijn handen vol aan zijn nieuwe ranch. Als hij in de stad is om vee te kopen doet de burgemeester hem een bijzonder voorstel: hij zal investeren in een kudde voor Wyatts ranch als hij ermee instemt het imago van de stad op te vijzelen door te trouwen met Greta en samen een gezin te stichten. Het is dat het moet, maar verder heeft Wyatt eigenlijk helemaal geen interesse in een bruid...

zaterdag 7 september 2024

Nieuwe uitgaven september 2024

Een jaar lang hebben jullie deze rubriek op mijn blog moeten missen wegens gezondheidsredenen (post-Covid). Omdat het qua energie en klachten iets beter gaat (zo ontzettend dankbaar voor!), hoop ik vanaf nu weer elke maand een post te wijden aan verwachte/nieuwe uitgaven, waarschijnlijk elke eerste zaterdag van de maand. Mijn voornemen is om daarnaast in mijn instagramstories boeken te delen voor 10+-ers.

Nu het najaar zijn intreden doet, verschijnen er weer meer boeken, iets waar ik zelf altijd enorm naar uitkijk! In september komen er al heel wat romans uit, waarvan er al een paar verschenen zijn. Er is voor ieder wat wils, dus pak je leeslijst er maar bij en kijk, lees en schrijf mee.

donderdag 5 september 2024

Regina Jennings - PennenStreken

Betsy Huckabee droomt van bekendheid in de grote stad, maar buiten het kleine Pine Gap, Missouri, heeft niemand interesse in de artikelen die ze voor de krant van haar oom schrijft. Haar hoop op onafhankelijkheid lijkt vervlogen, totdat het beste idee dat ze ooit heeft gehad haar dorp in rijdt.

Hulpsheriff Joel Puckett was liever in Texas gebleven, maar vanwege valse beschuldigingen was een verhuizing naar Pine Gap de enige mogelijkheid om zijn penning te behouden. Helaas verkeert het kleine dorp in grote moeilijkheden. Een gemaskerde bende heeft het recht in eigen hand genomen. Hij moet duidelijk maken dat hij de wet vertegenwoordigt - en dat wordt een stuk moeilijker met een nieuwsgierige journaliste die hem overal achtervolgt.

De held die Betsy creëert als hoofdpersoon van een vervolgverhaal op de damespagina, is wel op de dappere hulpsheriff gebaseerd, maar beslist verzonnen. En aangezien de artikelen alleen in afgelegen kranten verschijnen, zal niemand er ooit van weten. Maar hoe meer tijd ze met deputy Puckett doorbrengt, hoe meer ze de echte held waardeert - en hoe meer ze beseft wat haar ambitie hem kan kosten.