donderdag 5 september 2024

Regina Jennings - PennenStreken

Betsy Huckabee droomt van bekendheid in de grote stad, maar buiten het kleine Pine Gap, Missouri, heeft niemand interesse in de artikelen die ze voor de krant van haar oom schrijft. Haar hoop op onafhankelijkheid lijkt vervlogen, totdat het beste idee dat ze ooit heeft gehad haar dorp in rijdt.

Hulpsheriff Joel Puckett was liever in Texas gebleven, maar vanwege valse beschuldigingen was een verhuizing naar Pine Gap de enige mogelijkheid om zijn penning te behouden. Helaas verkeert het kleine dorp in grote moeilijkheden. Een gemaskerde bende heeft het recht in eigen hand genomen. Hij moet duidelijk maken dat hij de wet vertegenwoordigt - en dat wordt een stuk moeilijker met een nieuwsgierige journaliste die hem overal achtervolgt.

De held die Betsy creëert als hoofdpersoon van een vervolgverhaal op de damespagina, is wel op de dappere hulpsheriff gebaseerd, maar beslist verzonnen. En aangezien de artikelen alleen in afgelegen kranten verschijnen, zal niemand er ooit van weten. Maar hoe meer tijd ze met deputy Puckett doorbrengt, hoe meer ze de echte held waardeert - en hoe meer ze beseft wat haar ambitie hem kan kosten.

Pine Gap, Missouri, najaar 1885. Betsy Huckabee werkt als journaliste bij de plaatselijke krant die haar oom uitgeeft. Ze is ambitieus en verlangt ernaar meer te mogen schrijven dan hij haar toestaat, maar ze begrijpt wel dat hij niemand tegen zich in het harnas wil jagen; er zijn tenslotte al genoeg onlusten in de omgeving. Betsy wil echter graag onafhankelijk zijn - een man heeft ze echt niet nodig - en dat kan alleen als ze genoeg inkomen heeft. Terwijl ze nadenkt over schrijfmogelijkheden, dient zich de perfecte inspiratie aan: een knappe hulpsheriff.


Vanwege valse beschuldigingen wordt deputy Joel Puckett gedwongen om zijn geliefde Texas achter zich te laten; de prijs die hij betaalt om zijn ster te kunnen behouden. Hij wordt naar Pine Gap, Missouri gestuurd, waar een groep mannen eropuit trekt om wetsovertreders een lesje te leren. Joel zal flink moeite moeten doen om het vertrouwen van de inwoners te winnen, aangezien ze zich niet zomaar de wet laten voorschrijven door een buitenstaander. En hij moet een nieuwsgierige journaliste zien af te schudden, die overal waar hij komt hinderlijk opduikt.

De verhalen over de fictieve Texaanse held waar Betsy over schrijft voor een krant in Kansas slaan enorm aan. Dat ze gebaseerd zijn op hulpsheriff Joel zal niemand ooit te weten komen. Wanneer Betsy en Joel samenwerken om het recht te laten zegevieren, krijgen ze ondanks hun wederzijdse vooroordelen steeds meer oog voor elkaar. Maar als het nieuws over Betsy's schrijfsels toch Pine Gap weet te bereiken en het nadelige gevolgen blijkt te hebben voor Joel, lijkt hun prille liefde af te stevenen op een mislukking.

Een gemaskerde bende die 's nachts op pad gaat, moord en brand: zaken waar Joel Puckett onder andere mee te maken krijgt wanneer hij in Pine Gap arriveert. Wie zijn de leden van deze groep en wie is er verantwoordelijk voor de gepleegde vergrijpen? Twee vragen die steeds weer terugkeren, terwijl de aandacht ondertussen wordt gevestigd op de onafhankelijke, eigenzinnige Betsy en hulpsheriff Joel, die zich keer op keer voelt falen. En zoals we gewend zijn van de auteur ontbreken amusante en komische scènes daar niet bij.

Dit derde en laatste deel van de 'Ozark Mountain'-serie laat je opnieuw genieten van het inmiddels bekende plaatsje Pine Gap en zijn inwoners in het ruige berggebied van Missouri. 'PennenStreken' is een met vaart geschreven roman over een nieuwe start, orde en recht, vertrouwen (winnen) en ontluikende liefde, waarin de spanning met name in de laatste hoofdstukken wordt opgevoerd. Een heerlijk historisch-romantisch verhaal met detective-achtige trekjes die de serie tot een mooi einde brengt.


Over de auteur
Regina Jennings schrijft historisch-romantische verhalen en ze heeft inmiddels een heel rijtje boeken op haar naam staan. Ze is afgestudeerd aan de Oklahoma Baptist University met een graad in Engels en een minor in geschiedenis. Ze is de winnaar van de National Reader's Choice Award en een Christy Award. Tevens was ze finalist van de Oklahoma Book of the Year Award. Regina heeft gewerkt bij de Mustang News en bij de Oklahoma National Stockyards. Ze woont samen met haar man en vier kinderen net buiten Oklahoma City, Verenigde Staten.

Auteur: Regina Jennings
Titel: PennenStreken
Vertaling van: For the Record
Vertaler: Richard Kettmann
Serie: Ozark Mountain (3)
366 pagina's
Gepubliceerd in 2017
Uitgeverij Grace Publishing House
ISBN: 978 94 922 3432 2

2 opmerkingen:

  1. Geen boek voor mij denk ik, deze keer. En dat is voor mijn lange leeslijst wel fijn;).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik dacht al dat dit boek niet echt wat voor jou zou zijn qua genre. Gelukkig is er veel ander moois.

      Verwijderen