woensdag 16 oktober 2024

Heather Kaufman - Zoals klei

Midden in haar diepste dalen
openbaart zich Zijn verlossende liefde

Na de dood van hun moeder neemt Marta van Betanië de zorg voor haar jongere broer Lazarus en zus Maria op zich. Het verlies valt haar zwaar, maar gelukkig vindt ze troost in haar vriendschap met de herder Uri. Haar vader moet echter niets van hem weten en al snel blijft Marta achter met nog meer pijn en verdriet dan voorheen. Ze zondert zich van iedereen af en wordt een 'vrouw van stof'.

Twaalf jaar later loopt de man van Marta's vriendin een ernstige ziekte op en besluiten ze de nieuwe rabbi te laten komen, die wonderbaarlijke genezingen verricht. Marta herkent de mysterieuze Geneesheer van een verhaal dat ze lang geleden hoorde. Maar wie is deze Jezus van Nazaret toch? En is Hij ook in staat Marta's verharde hart te helen?

woensdag 9 oktober 2024

Sarah Ladd - De directrice van Rosemere

De vijfentwintigjarige Patience Creighton wordt al een oude vrijster genoemd. De directrice van de Rosemere School for Young Ladies had verwacht dat haar hart ooit veroverd zou worden door een elegante jongeman, maar zover is het nooit gekomen. En sinds haar vaders dood heeft ze haar handen vol aan de zorg voor haar moeder en het besturen van de school.

William Sterling zit diep in de financiële problemen. Als hij aangevallen wordt door zijn schuldeisers, vlucht hij naar een van zijn huurpanden, Rosemere. Nadat Patience hem verzorgt heeft, keert de gewonde William terug naar zijn landgoed, vastbesloten om de lieflijke directrice nog eens te bezoeken.

De prille romance tussen William en Patience wordt verstoord door de agressieve schuldeisers. Het lukt William niet om hen terug te betalen. Langzaam dringt het tot hem door dat Rosemere opofferen wel eens de enige mogelijkheid zou kunnen zijn om zijn erfenis te beschermen. Maar het zal hem ook zijn nieuw gevonden geluk kosten.

zaterdag 5 oktober 2024

Nieuwe uitgaven oktober 2024

Oktober is al een paar dagen van start gegaan en aan de temperatuur is te merken dat de herfst nu toch echt zijn intrede heeft gedaan. En wat is er dan fijner om te doen dan de titels die deze maand verschijnen te bekijken? Het is een flinke lijst met boeken, dus ga er lekker ontspannen voor zitten en geniet van al dat mooie nieuwe leesvoer!

woensdag 2 oktober 2024

Amanda Skenandore - De school voor tweede kansen

New York, jaren 1880. Una is opgegroeid in een krottenwijk en heeft geleerd te liegen en stelen om te overleven. Meestal weet ze de autoriteiten te slim af te zijn, maar wanneer ze vals beschuldigd wordt van moord, slaat ze noodgedwongen op de vlucht. Dankzij haar gladde praatjes lukt het haar binnen te komen bij de Bellevue-school voor verpleegsters, waar ze geen idee hebben van haar duistere verleden.

Hoewel Una eerst niets moet hebben van alle goede manieren en eindeloze bevelen, begint ze zich langzaam maar zeker thuis te voelen. Maar dan doet zich een mysterieus sterfgeval voor en komt Una voor een moeilijke keuze te staan: kiest ze ervoor zichzelf en haar toekomst veilig te stellen of zet ze alles op het spel om een volgend slachtoffer te voorkomen?