woensdag 9 oktober 2024

Sarah Ladd - De directrice van Rosemere

De vijfentwintigjarige Patience Creighton wordt al een oude vrijster genoemd. De directrice van de Rosemere School for Young Ladies had verwacht dat haar hart ooit veroverd zou worden door een elegante jongeman, maar zover is het nooit gekomen. En sinds haar vaders dood heeft ze haar handen vol aan de zorg voor haar moeder en het besturen van de school.

William Sterling zit diep in de financiële problemen. Als hij aangevallen wordt door zijn schuldeisers, vlucht hij naar een van zijn huurpanden, Rosemere. Nadat Patience hem verzorgt heeft, keert de gewonde William terug naar zijn landgoed, vastbesloten om de lieflijke directrice nog eens te bezoeken.

De prille romance tussen William en Patience wordt verstoord door de agressieve schuldeisers. Het lukt William niet om hen terug te betalen. Langzaam dringt het tot hem door dat Rosemere opofferen wel eens de enige mogelijkheid zou kunnen zijn om zijn erfenis te beschermen. Maar het zal hem ook zijn nieuw gevonden geluk kosten.

Darbury, Engeland, 1816. Het leven van William Sterling bestaat voor het grootste deel uit gokken en dat bevalt hem prima. Totdat hij diep in de schulden raakt en wordt toegetakeld door schuldeisers die geld willen zien. Ondanks zijn verwondingen weet hij Rosemere te bereiken. Daar wordt hij opgevangen en verzorgd door Patience Creighton, die hij vanaf dat moment niet meer uit zijn hoofd krijgt.


Na de dood van haar vader probeert Patience de school voor jonge meisjes draaiende te houden. Nu haar broer naar Londen is vertrokken en haar moeder zich steeds vaker terugtrekt, voelt ze de verantwoordelijkheid op haar drukken. De onverwachte ontmoeting met de landheer, meneer Sterling, maakt gevoelens in haar wakker, maar zijn hogere sociale status maakt een gezamenlijke toekomst ondenkbaar. En is hij gezien zijn reputatie wel te vertrouwen?

William doet er alles aan om uit de schulden te komen, maar niet alle mogelijkheden die hij aangrijpt blijken een goede keuze. Dan krijgt hij ontstellend nieuws, dat zijn leven compleet op zijn kop zet. Kan hij nu wel, zoals hij van plan was, een huwelijk aangaan met Patience?

Een edelman (de broer van Graham Sterling uit 'De erfgename van Winterwood') en een pachtster kruisen in dit boek elkaars pad. Een liefdesrelatie tussen mensen van verschillende sociale klassen was in het Regency tijdperk ongehoord. Het vormt echter een leuk uitgangspunt voor een roman binnen dit genre.

Diverse gebeurtenissen, geheimen en enkele spannende scènes zorgen ervoor dat je aandacht tijdens het lezen geen moment verslapt, waarbij de Engelse sfeer van de vroege 19e eeuw duidelijk te proeven is. En de winterse ambiance maakt dit historische-romantische verhaal over veranderingen, verantwoordelijkheid nemen, spijt en tweede kansen bovendien zeer geschikt voor koude, gure dagen. Een aangenaam verpozen.


Over de auteur
Sarah E. Ladd is een bekroonde bestsellerauteur van verhalen die zich afspelen in de Regency periode. Ze heeft altijd al van dit tijdperk gehouden: de kleding, de muziek, de literatuur en de kunst. Na een studiereis naar Engeland en Schotland begon ze in 2010 serieus te schrijven. In 2014 verscheen in Nederland haar debuut 'De erfgename van Winterwood'. Sindsdien heeft ze dieverse romans uitgebracht die je meenemen naar het Regency tijdperk, zoals 'De brief van Briarton Park' en 'De erfenis van Hollythorne House'. Sarah is afgestudeerd aan de Ball State University en heeft diploma's in communicatie en marketing. Ze woont met haar gezin in Indiana, Verenigde Staten.

Auteur: Sarah Ladd
Titel: De directrice van Rosemere
Vertaling van: The Headmistress of Rosemere
Vertaler: Marijne Thomas
Serie: Whispers on the Moors (2)
336 pagina's
Gepubliceerd in 2015
Uitgeverij Voorhoeve
ISBN: 978 90 297 2385 5

4 opmerkingen: