woensdag 10 januari 2024

Sarah Ladd - De erfenis van Hollythorne House

Als de man van Charlotte Grey onverwachts sterft, vlucht ze met haar zoontje naar een afgelegen landgoed. Om haar te beschermen tegen degenen die azen op de erfenis stuurt haar zwager bewakers mee. Een van hen blijkt een oude bekende: Anthony, de man die Charlotte al jaren probeert te vergeten. Zijn aanwezigheid brengt oude gevoelens bij haar naar boven, maar tegelijkertijd steekt ook de twijfel op. Kan ze deze wachters eigenlijk wel vertrouwen?

Anthony Welbourne heeft altijd van Charlotte gehouden, maar weet dat hij vanwege zijn eenvoudige afkomst geen enkele kans bij haar maakt. Na zijn terugkeer uit het Britse leger helpt zijn vriend hem aan een baan als bewaker en staat hij plots weer oog in oog met zijn vroegere geliefde. Geschrokken door haar sterk vermagerde gestalte is hij vastbesloten om haar voor nog meer tegenspoed te behoeden - zelfs als hij daarvoor grote geheimen moet bewaren.

Terwijl de dreiging toeneemt, moeten Charlotte en Anthony samenwerken om een sinister complot te ontrafelen dat een gevaar vormt voor alles wat hen lief is.

Yorkshire, Engeland, 1817. Wanneer de man van Charlotte Prior plotseling overlijdt, verlaat ze Leeds zo vlug als ze kan om met haar zoontje terug te keren naar Hollythorne House, het geliefde en vertrouwde landhuis van haar jeugd. Haar zwager Silas staat erop dat er bewaking meegaat voor Henry's veiligheid: het jongetje is namelijk de enige erfgenaam van de rijke familie Prior.


Een van de bewakers blijkt Anthony Welbourne te zijn, Charlotte's vroegere geliefde. Hun verboden relatie kon destijds geen stand houden. Anthony ging het leger in en Charlotte trouwde op de wens van haar vader met Roland Prior. Het weerzien is voor hen beiden ongemakkelijk en het contact tussen hen verloopt nogal stroef.

Wanneer Henry wordt ontvoerd, moeten Charlotte en Anthony elkaar echter durven vertrouwen om hem uit de handen van zijn gijzelnemers te kunnen redden.

Sarah Ladd neemt je in dit (zelfstandig te lezen) tweede deel van haar nieuwste serie mee terug naar Yorkshire, dit keer naar het ruige en stille heidegebied Blight Moor. Charlotte's liefdeloze huwelijk heeft haar tot een schim van zichzelf gemaakt en Anthony worstelt met oorlogstrauma's. Hun pijn en verdriet is duidelijk voelbaar en weerhoudt hen ervan om toenadering tot elkaar te zoeken, ondanks dat ze beiden de aantrekkingskracht niet kunnen ontkennen. Dat heeft als gevolg dat ze lang om elkaar heen draaien, en hoewel dat begrijpelijk is gezien de situatie, worden bepaalde stukken daardoor wat slepend. Daarbij treedt de schrijfster meermaals in herhaling en dat maakt het lezen soms eentonig.

Gaandeweg komt het verhaal echter meer op gang. Er openbaren zich steeds meer (en duisterder) zaken die te maken hebben met de Prior-familie. Dreiging en gevaar nemen toe en voeren - samen met intriges en de verdwijning van Henry - de spanning op, met een verrassende uitkomst.

Het einde was niet helemaal zoals ik had verwacht en vond ik eerlijk gezegd een beetje teleurstellend. Niettemin biedt deze onheilspellende Regency-roman over hereniging, (opnieuw leren) vertrouwen en vechten voor wie je lief is, een aantal uren prima vermaak.


Over de auteur
Sarah E. Ladd is een bekroonde bestsellerauteur van verhalen die zich afspelen in de Regency periode. Ze heeft altijd al van dit tijdperk gehouden: de kleding, de muziek, de literatuur en de kunst. Na een studiereis naar Engeland en Schotland begon ze in 2010 serieus te schrijven. In 2014 verscheen in Nederland haar debuut 'De erfgename van Winterwood'. Sindsdien heeft ze diverse romans uitgebracht die je meenemen naar het Regency tijdperk, zoals 'De brief van Briarton Park'. Sarah is afgestudeerd aan de Ball State University en heeft diploma's in communicatie en marketing. Ze woont met haar gezin in Indiana, Verenigde Staten.

Auteur: Sarah Ladd
Titel: De erfenis van Hollythorne House
Vertaling van: In the Shelter of Hollythorne House
Vertaler: Lia van Aken
Serie: The Houses of Yorkshire 2
333 pagina's
Gepubliceerd in 2023
Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN: 978 90 297 3501 8

Dit recensie-exemplaar heb ik mogen ontvangen van Uitgeverij KokBoekencentrum als ambassadeur van 'Tijdloze liefde'. Mijn hartelijke dank daarvoor!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten