dinsdag 18 januari 2022

Regina Scott - Een missie vol gevaar

Yellowstone National Park, 1886. Sinds haar man een jaar geleden overleed, is Kate Tremaine in haar eentje verantwoordelijk voor het Geyser Gateway Hotel. Een hele taak, vooral omdat ze ook nog de zorg voor haar zevenjarige zoontje Danny heeft. Maar toch zou ze niets anders willen; het hotel is haar thuis. En dat geldt ook voor Yellowstone zelf. Ze kent elke centimeter van de wildernis als haar broekzak en wil graag dat het beschermd wordt tegen stropers en vandalen.

Nu de overheid de US Cavalry de leiding over Yellowstone heeft gegeven, bestaat de nieuwe missie van luitenant William Prescott en zijn detachement uit het beschermen van een deel van het nationale park. En omdat een gids hem wordt geweigerd, zit er voor hem niets anders op dan de hulp in te schakelen van de bekwame en aantrekkelijke hoteleigenaresse om zijn weg door de uitgestrekte wildernis te vinden.

Als Kate en Will de handen ineenslaan om ervoor te zorgen dat het park en alle dieren die er hun thuis hebben veilig zijn, wordt al snel duidelijk dat hun gezamenlijke missie vele malen gevaarlijker is dan ze ooit hadden kunnen denken. Helemaal als blijkt dat Danny is ontvoerd.

In 2020 verscheen de roman 'Dwars door de wildernis' van Regina Scott - het eerste deel van de serie 'Wonderen van de natuur' - een verhaal dat zich afspeelt tegen de achtergrond van de adembenemende Grand Canyon. Het decor van dit tweede (zelfstandig te lezen) deel, het Yellowstone National Park, doet daar qua schoonheid zeker niet voor onder.


Kate Tremaine is de eigenaresse van het Geyser Gateway Hotel dat ze sinds het overlijden van haar man in haar eentje runt. Ze probeert alle touwtjes zelf in handen te houden, maar het vele werk en de verantwoordelijkheid vallen haar zwaar, daar ze ook alleen de zorg draagt voor haar energieke en praatgrage zoontje Danny.

Luitenant Will Prescott heeft met zijn team de opdracht gekregen een deel van het Yellowstone National Park te beschermen. Om veilige wegen te vinden in het omvangrijke gebied heeft hij een gids nodig en Kate is zijn enige optie. Ze besluiten samen te werken om het park in zijn oorspronkelijke staat te behouden.

Will krijgt steeds meer bewondering voor de zelfstandige Kate, die ondanks alles haar mannetje staat. De aantrekkingskracht lijkt wederzijds, maar hij beseft dat Kate hem nooit in haar leven toe zal laten als ze eenmaal de waarheid over zijn verleden kent. Wanneer het dreigende gevaar toeneemt, zal Will zijn persoonlijke worstelingen echter opzij moeten zetten om alles wat hem dierbaar is te behoeden.


De frisse, zoetige geur van dennenbomen vermengd met een zweem van zwavel, hoog opspuitende, hete geisers, warmwaterbronnen, veelkleurige 'paint pots' en wilde dieren: dit alles wordt je onder andere voorschotelt in dit 19e eeuwse verhaal. Net als in het eerste deel weet de schrijfster ook nu het schitterende landschap zeer levendig te beschrijven en heeft ze wederom sympathieke personages gecreëerd.

Het boek weet te boeien van begin tot eind, bevat een vleugje spanning en leest bovendien heerlijk weg. Met 'Een missie vol gevaar' heeft Regina Scott weer een avontuurlijk verhaal neergezet over leren loslaten, vertrouwen, tweede kansen en opbloeiende liefde te midden van het prachtige en bijzondere natuurschoon van het Yellowstone National Park. Genieten gegarandeerd!


Over de auteur
Regina Scott is een Amerikaanse schrijfster van historische romans. Een heel aantal van haar boeken oogstte veel lof. Met 'Dwars door de wildernis' debuteerde ze in Nederland, het eerste deel van de serie 'Wonderen van de natuur'. Regina en haar man hebben twee volwassen zonen en wonen in het Puget Sound-gebied in de staat Washington.

Bekijk de boektrailer hieronder om alvast een indruk te krijgen van de natuurwonderen in het Yellowstone National Park.


Auteur: Regina Scott
Titel: Een missie vol gevaar
Vertaling van: Nothing Short of Wondrous
Vertaler: Daniëlle Heerens
Serie: Wonderen van de natuur 2
340 pagina's
Gepubliceerd in 2021
Uitgeverij de Parel
ISBN: 978 94 932 0813 1

2 opmerkingen:

  1. Ik weet niet of dit is wat ik zoek. Ik dacht dat ik het niet zo leuk vond (eerste deel). Maar da moet ik het toch eerst nog een keertje lezen :)

    BeantwoordenVerwijderen