zaterdag 25 maart 2023

Regina Jennings - Liefde onder de hamer

Miranda Wimplegate werkt mee in het veilinghuis van haar familie in Boston. Op een dag ontdekt ze dat ze per ongeluk een kostbaar portret van een invloedrijke familie verkocht hebben, en ook nog eens aan een anonieme bieder. In een wanhopige poging om de familie, die hen voorgoed zou kunnen ruïneren, gunstig te stemmen probeert ze samen met haar grootvader het schilderij te traceren. Hun zoektocht leidt naar het Ozarkgebergte in Missouri. Om te voorkomen dat het schilderij al verkocht wordt voordat ze daar arriveren, nemen ze het absurde besluit het plaatselijke veilinghuis met de volledige inventaris op te kopen.

Nadat Miranda en haar grootvader naar het afgelegen gebied zijn afgereisd, komen ze tot de ontdekking dat hun nieuwe veilinghuis niet in antiek handelt, maar in vee. En de ergelijk aantrekkelijke beheerder, Wyatt Ballentine, ontdekt tot zijn frustratie dat zijn bemoeizieke nieuwe bazen geen greintje verstand hebben van het bedrijf dat hij in zijn eentje tot een succes gemaakt heeft. Geconfronteerd met opgestapeld vee - en een geheimzinnig schilderij dat nergens te bekennen lijkt - beginnen Wyatt en Miranda aan een onwaarschijnlijke en zeer beladen samenwerking. Kunnen ze voorkomen dat de situatie nog verder uit de hand loopt?

1870. De familie Wimplegate bezit een veilinghuis in Boston waar ze antiquiteiten verhandelen. Wanneer Miranda's grootvader per ongeluk een schilderij veilt dat niet verkocht had mogen worden, gaat ze samen met hem naar Pine Gap, Missouri, de plaats waar het mogelijk naartoe gezonden is. Uit voorzorg hebben ze het plaatselijke veilinghuis opgekocht om te voorkomen dat het kunstwerk verhandeld is alvorens zij arriveren.


Gedesillusioneerd en in verwarring aanschouwen ze het kleine stadje in Hart County. Het veilinghuis blijkt dieren te veilen en nergens is ook maar enig teken van het kostbare doek. Daarnaast in de veilingbeheerder, Wyatt Ballentine, niet bepaalt blij met hun komst, aangezien ze geen idee hebben hoe het hier in zijn werk gaat. Miranda en Wyatt proberen er samen het beste van te maken in deze ongemakkelijke situatie. Is het mogelijk escalatie te vermijden?

Twee mensen uit verschillende leefwerelden, een stadse vrouw uit Boston en een ruige man uit het Ozark-gebergte, komen in deze roman samen. Het reilen en zeilen binnen de beide veilinghuizen - dat een interessant inkijkje biedt in de manier hoe dit er in de 19e eeuw aan toe ging - loopt zeer uiteen en dat zorgt samen met het verschil in leefwijze voor onbegrepen en tegelijk amusante momenten.

Het boek bevat aangename personages en daarnaast verrassende wendingen die je aandacht vast weten te houden. Mocht je het eerste deel van deze serie gelezen hebben, dan zul je een aantal bekende figuren uit 'Opgezadeld met elkaar' herkennen. Dit vervolg is echter ook prima zelfstandig te lezen.

'Liefde onder de hamer' bevat een mooie (gelovige) boodschap met onderwerpen als vooroordelen, dapperheid, (zelf)acceptatie, miskenning en omzien naar anderen. Een afwisselend, romantisch verhaal waar je je heerlijk wat uurtjes mee zult vermaken!


Over de auteur
Regina Jennings schrijft historisch-romantische verhalen en ze heeft inmiddels een heel rijtje boeken op haar naam staan. Ze is afgestudeerd aan de Oklahoma Baptist University met een graad in Engels en een minor in geschiedenis. Ze is de winnaar van de National Reader's Choice Award en een Christy Award. Tevens was ze finalist van de Oklahoma Book of the Year Award. Regina heeft gewerkt bij de Mustang News en bij de Oklahoma National Stockyards. Ze woont samen met haar man en vier kinderen net buiten Oklahoma City, Verenigde Staten.

Auteur: Regina Jennings
Titel: Liefde onder de hamer
Vertaling van: At Love's Bidding
Vertaler: Tobya Jong
Serie: Ozark Mountain 2
412 pagina's
Gepubliceerd in 2017
Uitgeverij Grace Publishing House
ISBN: 978 94 922 3423 0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten