zaterdag 8 april 2023

Regina Jennings - Verstrikt

19e eeuw, Missouri

Zware regenval brengt Katie Ellen Watson in grote problemen. Nu haar ouders van huis zijn, is zij in haar eentje verantwoordelijk voor de boerderij... totdat Josiah Huckabee even komt kijken of het goed met haar gaat. Vroeger had ze een oogje op hem - maar dat was vroeger.

Josiah Huckabee wilde zich er alleen maar van verzekeren dat Katie Ellen in veiligheid was, maar als de enige brug die toegang geeft tot haar boerderij wegspoelt, zijn ze opeens alleen. Als er dan ook nog een onheilspellende vreemdeling haar huis binnendringt, raken ze verstrikt in een onmogelijke situatie. Misschien kunnen ze hun reputatie nog redden door te doen alsof ze getrouwd zijn - maar kan doen alsof veranderen in echte liefde?

1873, Missouri. Katie Ellen Watson houdt de boerderij draaiende wanneer haar ouders een paar dagen weg zijn. De enorme hoeveelheid neerslag geeft haar de nodige uitdagingen, maar ze is vastbesloten om het in haar eentje te redden. Hulp van anderen heeft ze echt niet nodig en zéker niet van één bepaalde jonge man die haar gekwetst heeft, maar die haar hart nog steeds op hol doet slaan.


Nu de rivier dreigt te overstromen wil Josiah Huckabee er zeker van zijn dat alles goed gaat met Katie Ellen, de vrouw op wie hij al jaren een oogje heeft. Maar wanneer de brug naar haar huis wegspoelt, de enige toegangsweg naar het land van de Watsons, zijn ze noodgedwongen op elkaar aangewezen. Een vreemdeling die een schuilplaats zoekt zorgt voor nog grotere problemen. Om haar reputatie te redden, besluit Josiah te doen alsof Katie Ellen zijn vrouw is. Maar is dat wel zo'n goede keuze?

Regina Jennings heeft wederom een heerlijk verhaal geschreven met leuke en hilarische scènes. De personages zijn voldoende uitgewerkt en dat is knap gezien de bescheiden hoeveelheid bladzijden. Katie Ellen en Josiah moeten beiden erkennen dat het niet uitspreken van gedachten en gevoelens gevolgen heeft en dat je niet alles alleen kunt doen of oplossen, maar elkaar nodig hebt; dit gegeven zorgt voor een diepere laag en is tevens een mooie reminder voor de lezer.

'Verstrikt' - deel 2.5 van de serie 'Ozark Mountain' - is een plezierige novelle die leest als een trein (maar misschien iets vloeiender geschreven/vertaald had kunnen worden) waar helaas veel te snel een einde aan komt.


Over de auteur
Regina Jennings schrijft historisch-romantische verhalen en ze heeft inmiddels een heel rijtje boeken op haar naam staan. Ze is afgestudeerd aan de Oklahoma Baptist University met een graad in Engels en een Minor in geschiedenis. Ze is de winnaar van de National Reader's Choice Award en een Christy Award. Tevens was ze finalist van de Oklahoma Book of the Year Award. Regina heeft gewerkt bij de Mustang News en bij de Oklahoma National Stockyards. Ze woont samen met haar man en vier kinderen net buiten Oklahoma City, Verenigde Staten.

Auteur: Regina Jennings
Titel: Verstrikt
Vertaling van: Her Dearly Unintended
Vertaler: Tobya Jong
Serie: Ozark Mountain 2.5
125 pagina's
Gepubliceerd in 2017
Uitgeverij Grace Publishing House
ISBN: 978 94 922 3426 1

2 opmerkingen:

  1. Ik ken deze serie nog niet, maar hij klinkt goed. Ik ga 'm onthouden, ook omdat ik de J nog moet voor m'n alfabetleeschallenge:).

    BeantwoordenVerwijderen