dinsdag 4 april 2023

Wanda E. Brunstetter - Het verlangen

Een weduwnaar zoekt een moeder voor zijn kinderen.
Is het mogelijk om in het land van morgen 
opnieuw liefde te vinden?

Na het overlijden van zijn vrouw verhuist Samuel Fisher met zijn vier kinderen naar Bluegrasa County, Kentucky. Het gezin trekt in bij Titus, de broer van Samuel, en zijn vrouw Suzanne. Samuel hoopt dat de nieuwe omgeving hem een beter leven zal bieden, vrij van de pijn en de herinneringen.

Esther Beiler, de dochter van een winkelier, biedt aan om op de kinderen te passen. Ze is dol op de kinderen, maar heeft ook een oogje op hun vader. Kan ze Samuel voor zich winnen of heeft hij zijn hart al verloren aan een Englische vrouw?

Verteert door verdriet vanwege het overlijden van zijn vrouw Elsie, besluit Samuel Fisher met zijn vier kinderen naar Kentucky te verhuizen; de herinneringen aan zijn leven met Elsie in Pennsylvania zijn te pijnlijk voor hem en hij hoopt met deze verandering een nieuwe start te kunnen maken.


De ouders van Esther Beiler vertrekken naar Pennsylvania om haar zieke broer en zijn gezin bij te staan. Zelf blijft ze in Kentucky wonen en gaat op de kinderen van Samuel passen om in haar levensonderhoud te kunnen voorzien. Ze geniet volop van hen en gaandeweg begint ze meer dan enkel vriendschap voor Samuel te voelen. Maar is hij al toe aan een nieuwe relatie? En zo ja, houdt hij ook van haar?

In dit tweede (eventueel los te lezen) deel van de serie 'Het land van morgen' word je opnieuw meegenomen naar de Amish-gemeenschap in Pembroke, Kentucky. Dit keer staan Samuel Fisher en Esther Beiler in de schijnwerpers, die in 'De zoektocht' een bijrol vervulden. Het is leuk om daarnaast veel andere bekenden terug te zien.

Het thema 'rouw' speelt een aanzienlijke rol, maar het verhaal wordt nergens zwaar. Dat zorgt er enerzijds voor dat het gemakkelijk leest, maar anderzijds dat het diepgang mist en daardoor wat minder geloofwaardig is. Basiselementen waar Amish-romans om bekend staan, zoals geloof, eenvoud en familie, ontbreken niet en laten je tot rust komen.

'Het verlangen' - een boek over verwerking, heling en ontluikende liefde - leest door de diverse gebeurtenissen vlot weg en is onderhoudend genoeg om een poosje mee te ontspannen.


Over de auteur
Wanda E. Brunstetter is een bekroonde Amerikaanse auteur van meer dan honderd boeken. Ze wordt beschouwd als één van de grondleggers van het Amish-fictiegenre. Wanda's fascinatie voor de Amish-cultuur komt voort uit het feit dat haar man opgroeide binnen een Mennonieten-gemeenschap. Naast schrijven houdt Wanda onder meer van fotografie, tuinieren en tijd doorbrengen met familie en Amish-vrienden. Tevens is ze een professioneel popperspeelster en buikspreekster. Wanda, woonachtig in de staat Washington, is getrouwd met Richard en samen hebben ze twee volwassen kinderen, zes kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

Auteur: Wanda E. Brunstetter
Titel: Het verlangen
Vertaling van: The Healing
Vertaler: Marianne Grandia
Serie: Het land van morgen 2
351 pagina's
Gepubliceerd in 2013
Uitgeverij De Groot Goudriaan
ISBN: 978 90 886 5283 7

2 opmerkingen:

  1. Ik heb het eerste deel niet gelezen, maar de serie spreekt me aan, dus dat eerste deel gaat ook op mijn lijst. Altijd fijn, iets van deze auteur:).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat ben ik met je eens. En dit is zeker een aangename, ongecompliceerde serie om te lezen.

      Verwijderen