woensdag 31 mei 2023

Lorri Dudley - Het geheim van de hertog

1814. Georgia Lennox heeft de tijd van haar leven tijdens het uitgaansseizoen van de Londense society. Ieder moment verwacht ze een aanzoek van een respectabele jongeman. Maar dan krijgt ze ineens bericht van haar vader, die zes jaar geleden naar het Caribische eiland Nevis is vertrokken. Hij is doodziek en vraagt om haar hulp. Daar kan ze niet onderuit.

Eenmaal op Nevis aangekomen blijkt dat de plaatselijke schoolmeester, Harrison Wells, degene was die Georgia namens haar vader om hulp vroeg. Na de dood van zijn vrouw is Harrison het Britse rumoer ontvlucht op zoek naar rust. Op Nevis heeft hij die gevonden.

Georgia en Harrison hebben alle schijn tegen: zij is tegen haar zin op het eiland beland en zit niet op een gewone schoolmeester te wachten, hij rouwt nog om zijn overleden vrouw. Maar of de liefde daar rekening mee houdt...

Begin 19e eeuw. Georgia Lennox heeft haar jongensachtige gedrag ingeruild voor roze stoffen. Opgebloeid tot een begerenswaardige jonge vrouw probeert ze een goede huwelijkspartij in de wacht te slepen. Net als ze een aanzoek verwacht, stuurt haar moeder haar echter met haar tante naar haar doodzieke vader op het Caribische eiland Nevis. Ze kan niet anders dan de reis aanvaarden, maar is van plan zo snel mogelijk terug te keren.


Zes jaar geleden is Harrison Wells met zijn zoontje naar Nevis vertrokken. Hij is zijn thuisland ontvlucht vanwege de herinneringen aan zijn overleden vrouw en de opdringerige potentiële huwelijkskandidaten. Wanneer hij Georgia Lennox, besluit hij zich dan ook verre van haar te houden. Hij kent haar soort te goed en is niet van plan zich met haar in te laten.

Ondanks dat Georgia en Harrison zich vaak aan elkaar ergeren, kunnen ze beiden niet ontkennen dat ze steeds meer op elkaar gesteld raken...

Dit boek is qua decor een uitzondering op het gros van de Regency-romans; waar de meesten zich in Groot-Brittannië afspelen, vormt nu het tropische eiland Nevis het toneel. Het rustige, ongedwongen eilandleven met prachtig natuurschoon zorgt voor een prettige sfeer. En hoewel het omslag een zoet en wat oppervlakkig verhaal doet vermoeden, werd ik verrast door de diepgang die is toegevoegd.

Georgia en Harrison zijn goed uitgewerkte, levendige personages. Het is mooi om te zien hoe ze beiden langzaamaan genezing vinden van hun gebrokenheid en een totaal ander mens worden door zich door God te laten leiden. De grote verschillen tussen de (hoge) adel (waar de vele beleefdheidsregels en omgangsvormen gebruikelijk zijn) en de (arme) arbeidersklasse komt duidelijk naar voren en is bij tijd en wijle schrijnend.

'Het geheim van de hertog' is een exotische, met vaart geschreven roman over je ware identiteit, kwetsbaarheid, liefde en het dienen van je naaste. Een fijn begin van een veelbelovende historische serie!


Over de auteur
Lorri Dudley wijdt zich volledig aan het schrijven van romantische fictie. 'Het geheim van de hertog' is haar debuut en tevens eerste deel van de zesdelige serie 'De Caribische eilanden'. Met haar romans hoopt ze God te eren en haar lezers ontspanning te bieden. Wanneer ze niet schrijft, assisteert ze onder andere haar ondernemende echtgenoot en leidt ze kleine groepjes binnen haar kerk. Lorri en haar man wonen samen met hun drie zoons in Ashland, Massachusetts.

Auteur: Lorri Dudley
Titel: Het geheim van de hertog
Vertaling van: The Duke's Refuge
Vertaler: Lia van Aken
Serie: De Canarische eilanden 1
349 pagina's
Gepubliceerd in 2022
Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN: 978 90 297 3322 9

2 opmerkingen: