zaterdag 19 augustus 2023

Denise Hunter - Boekhandel Zeezicht

Na jaren haar eigen verlangens in de ijskast te hebben gezet om voor haar tweelingbroer en zusje te zorgen, is het eindelijk zover dat Sophie haar grote droom - een boekhandel in het gezellige strandplaatsje Piper's Cove - kan gaan waarmaken. Maar net als ze de sleutel van Boekhandel Zeezicht in wording heeft gekregen en ze kan beginnen met klussen, dient er zich een orkaan aan in Piper's Cove, die een streep haalt door haar plannen.

Na de bruiloft van zijn beste vriend, wil Aiden Maddox zo snel mogelijk weer naar huis. Maar op het vliegveld komt hij erachter dat als gevolg van de ophanden zijnde orkaan alle vluchten zijn geschrapt. Omdat hij verwacht dat alle hotels volgeboekt zijn, kan hij uiteindelijk niet anders dan Sophie Lawson, zijn vroegere vriendin, vragen of hij bij haar kan blijven tot de orkaan is gepasseerd.

Sophie stemt met tegenzin toe als Aiden bij haar aanklopt; ze is nog niet vergeten dat hij haar jaren geleden in de steek gelaten heeft. Maar terwijl ze de orkaan uitzitten, verdwijnt haar boosheid langzaam en flakkeren vroegere gevoelens weer op. En wanneer Sophie door een ongelukje haar enkel verstuikt, is ze diep vanbinnen blij dat Aiden er is. Vooral als hij aanbiedt om haar te helpen met de boekhandel, die al over acht dagen open moet. Zal het hun lukken om de deuren van de winkel op tijd te openen... en elkaar een tweede kans te geven?

Nu haar tweelingbroer met een nieuwe baan gaat starten en haar zusje in het huwelijksbootje stapt, breekt voor Sophie Lawson eindelijk het moment aan waar ze zo lang naar uitgekeken heeft: een eigen boekwinkel beginnen in het idyllische kustplaatsje Piper's Cove, North Carolina.


Een orkaan gooit echter flink roet in het eten. Naast dat de klusdagen door haar vingers glippen - die ze eigenlijk niet kan missen omdat de deadline voor de opening van haar boekwinkel in rap tempo nadert - zit ze noodgedwongen de storm uit met Aiden Maddox, haar vroegere vriend die haar zeven jaar geleden in de steek liet. Hij is voor de bruiloft van zijn beste vriend overgekomen en vanwege de weersomstandigheden vertrekken er geen vluchten. Sophie en Aiden zullen er dus het beste van moeten maken, hoe ongemakkelijk de situatie ook is.

Sophie bespeurt bij zichzelf nog steeds boosheid jegens Aiden. Zijn plotselinge vertrek heeft haar destijds (en nu nog) intens gekwetst. Toch moet ze bekennen dat ze diep vanbinnen nog altijd iets voor hem voelt. Wanneer ze haar enkel verstuikt, biedt Aiden aan haar te helpen met de boekwinkel. Naarmate de dagen verstrijken, groeien Sophie en Aiden (weer) dichter naar elkaar toe. Kunnen ze 'Boekhandel Zeezicht' op tijd openen, ondanks alle opstakels die op hun pad komen? En kunnen ze tevens opnieuw hun harten voor elkaar openen?


Een lieflijk stranddorpje waar vriendelijkheid en behulpzaamheid hoog in het vaandel staan en een nieuwe, knusse boekwinkel waar men rustig kan struinen tussen de titels en elkaar tevens kan ontmoeten: wat mij betreft geschikte ingrediënten voor een fijne feelgood, en dat heeft Denise Hunter met haar vlotte pen ook waargemaakt. Daarbij, welke leesliefhebber zal niet genieten van een roman waarin een boekhandel een centrale rol speelt?

Het begin van het verhaal sprak mij eerlijk gezegd niet zo aan, maar na een aantal korte hoofdstukken pakte het me steeds meer. Onder andere door de prettige sfeer die de schrijfster creëert en de ontluikende romance, maar ook vanwege de diepere laag in de vorm van verlies, verantwoordelijkheid en verlatingsangst. De combinatie van luchtigheid en serieuzere thema's is een mooie en onderhoudende mix.

'Boekhandel Zeezicht' is een zomerse leestip over vergeving, opnieuw beginnen en een tweede kans op liefde. Een boek dat je met een warm gevoel dichtslaat.


Over de auteur
Denise Hunter schrijft graag hartverwarmende romantische verhalen die zich afspelen in een klein plaatsje. Inmiddels heeft ze meer dan veertig boeken op haar naam staan, waarvan er een aantal bekroond zijn met een prijs en drie verfilmd. Naast schrijven houdt ze ervan om samen met haar familie te reizen, geniet ze van chai lattes en speelt ze drum. Denise woont met haar man in Indiana en samen hebben ze drie volwassen zoons en twee kleindochters.

Auteur: Denise Hunter
Titel: Boekhandel Zeezicht
Vertaling van: Bookshop by the Sea
Vertaler: Daniëlle Heerens
323 pagina's
Gepubliceerd in 2021
Uitgeverij de Parel
ISBN: 978 94 932 0827 8

2 opmerkingen:

  1. Wat jij ook al schrijft: een boek over een boekhandel. Dat moet ik toch eigenlijk echt lezen. Ik heb dit boek al vaker voorbij zien komen op social media. Ga 'm nu toch eens op mijn lijst zetten, want het klinkt goed.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een leuke feelgood die niet te zoetsappig is. Ik denk dat jij 'm wel zult kunnen waarderen.

      Verwijderen