Almsbrick, Engeland, 1883. Kamenier Daisy Wilkins krijgt een betrekking bij de rijke Sophia Grant. Ze hoopt mee op reis te mogen, zodat niemand haar nog een saai dorpsmeisje kan vinden. Dan wordt haar vriendin Emily, ook werkzaam bij de Grants, beschuldigd van diefstal. Daisy gelooft in haar onschuld en gaat op zoek naar de waarheid. Tot haar afschuw moet ze samenwerken met haar jeugdvriend Ryan, die haar tien jaar geleden zomaar in de steek liet en nu is teruggekeerd.
Journalist Ryan Henley heeft geen goed woord voor de familie Grant over. Na tien jaar een geheim te hebben bewaard, wil hij nu via zijn scherpe pen met hen afrekenen en zijn zusje Emily vrijpleiten. Op een weerzien met Daisy had hij niet gerekend. Hoe kan hij haar duidelijk maken dat hij destijds het beste met haar voor had en haar nog steeds gelukkig wil zien?
Almsbrick, Engeland, 1883. Daisy Wilkins verlangt ernaar meer van de wereld te zien. Misschien zal haar droom eindelijk in vervulling gaan nu ze als kamenier gaat werken voor de rijke Sophia Grant. Kort na haar aankomst op Abbington Court wordt haar vriendin Emily, werkzaam in de keuken, beschuldigd van diefstal. Daisy gelooft in haar onschuld en besluit dit gebeuren tot op de bodem uit te zoeken. Ze beseft al snel dat ze in haar eentje niets zal kunnen bereiken en ze accepteert met flinke tegenzin hulp van Ryan Henley, de man die jaren geleden haar hart brak.
Tien jaar lang heeft journalist Ryan Henley zijn gezicht niet laten zien in Almsbrick. Nu is hij terug met maar één doel: de familie Grant laten boeten voor wat hem is aangedaan. Hij had zich echter niet gerealiseerd dat het weerzien met Daisy Wilkins zoveel teweeg zou brengen. Hun samenwerking om zijn zus Emily van blaam te zuiveren, verloopt dan ook allesbehalve soepel. Hoe kan hij Daisy duidelijk maken dat hij haar toentertijd enkel wilde beschermen?
In deze meest recente titel van Dineke Epping, waarin zowel nieuwe personages als oude bekenden ten tonele verschijnen, vormt het fictieve plaatsje Almsbrick opnieuw het decor. Het boek speelt zich af in het Victoriaanse tijdperk - net als eerdere romans van de auteur - en de bloementaal die destijds populair was, is op een mooie en originele manier in het verhaal verwerkt, waarbij je tegelijkertijd wat opsteekt over de diverse betekenissen. Verder krijg je een leuk inkijkje in de werkzaamheden van een 19e-eeuwse kamenier, drukker en journalist. Misstanden, onrecht en uitbuiting in de houtindustrie worden eveneens aan de kaak gesteld en de schrijfster creëert hiermee een interesssant subplot.
Het verhaal leest over het algemeen prettig en vloeiend, hoewel het middenstuk zo nu en dan neigt naar breedsprakigheid. Geheimen en intriges krijgen naar het einde toe echter steeds meer de overhand en houden je in spanning tot de uiteindelijke climax: de ontknoping met een verrassend Nederlands tintje.
'De weg naar Rose Cottage' is een fijne historische roman - met een Engels dorps karakter - over vriendschap, gekwetstheid, (ver)trouw(en), aanvaarding en liefde. Een heerlijk, plezierig tijdverdrijf.
Over de auteur
Dineke Epping werkt in het dagelijks leven als tekstschrijver. In haar vrije tijd schrijft ze dikke en meeslepende historische romans. In het voorjaar van 2014 won ze een schrijfwedstrijd, wat haar de moed gaf haar eerste manuscript op te sturen. In datzelfde jaar verscheen haar debuut 'Op de vleugels van de wind', dat meteen een succes werd. Daarna volgden meer boeken van haar hand, zoals 'De draad die ons verbindt'. Naast lezen en schrijven is Dineke creatief met het maken van kaarten, kijkt ze naar kostuumdrama's op tv en wandelt ze graag in de Drentse bossen, tevens de provincie waar ze woont.
Dineke Epping heeft leuke achtergrondinformatie gedeeld op haar website over het (fictieve) dorp Almsbrick en de tijd waarin dit verhaal zich afspeelt. Klik hier om het te lezen.
Titel: De weg naar Rose Cottage
415 pagina's
Gepubliceerd in 2023
Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN: 978 90 297 3578 0
Dit recensie-exemplaar heb ik mogen ontvangen van Uitgeverij KokBoekencentrum als ambassadeur van 'Tijdloze liefde'. Mijn hartelijke dank daarvoor!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten