woensdag 8 mei 2024

Julie Klassen - Een schrijfster aan zee

Een koninklijk bezoek opent de deuren van pension Sea View voor mysteries, toekomstdromen én de liefde

De zussen Summers runnen samen een succesvol pension aan de kust van Devonshire. Als de hertog en hertogin van Kent 's winters intrekken in de aangrenzende vakantiewoning, wordt de zussen gevraagd onderdak te bieden aan hun mannelijk personeel. Al snel realiseren ze zich dat ze met de komst van het personeel ook geheimen en een kans op romantiek in huis hebben gehaald.

Ondertussen besluit Emily Summers een uitgeverij te benaderen in de hoop haar schrijversdroom eindelijk waar te maken. Hierbij krijgt ze hulp van de aantrekkelijke secretaris van de hertog. Maar wanneer een onverwachte gast opduikt in Sea View, wordt ze verscheurd tussen haar vroegere verlangens en haar plannen voor de toekomst.

Engeland 1819. De zussen Summers runnen inmiddels een aantal maanden een pension en krijgen opzienbarend nieuws: de hertog en hertogin van Kent zullen de winter in Sidmouth doorbrengen en voor enkele personeelsleden wordt onderdak gevraagd. Nieuwe gasten in de rustigste periode van het jaar is zeer welkom. De drie mannelijke logés zorgen samen voor genoeg bedrijvigheid, maar brengen ook raadselachtigheid naar Sea View... en misschien een kans op liefde.


Emily Summers werkt ondertussen aan haar eerste roman, die niet erg wil vlotten. Een samenwerking met een plaatselijke uitgever brengt haar droom echter een stapje dichterbij. Bij haar schrijfwerk krijgt ze hulp van meneer Thomson, de secretaris van de hertog, en hun band lijkt verder te reiken dan vriendschap. Dan arriveert plotseling de man met wie Emily ooit dacht te trouwen en zijn komst stelt haar voor een lastig dilemma.

Met 'Een schrijfster aan zee' vervolgt Julie Klassen haar serie over het wel en wee van de zussen Summers in het pittoreske kustplaatsje Sidmouth, Devonshire. In 'De zussen van Sea View' had Viola voornamelijk de hoofdrol, nu staat haar tweelingzus Emily in de schijnwerpers, die hartzeer te verwerken heeft en het schrijverschap ambieert.

In het boek zijn veel historische feiten en personen opgenomen, zoals (het bezoek van) de hertog en hertogin van Kent en hun dochtertje, de latere koningin Victoria, alsmede gebeurtenissen daaromheen, hetgeen wetenswaardig is.

Na de veelbelovende start van deze serie keek ik verlangend uit naar dit tweede deel. Helaas viel het me eerlijk gezegd nogal tegen. Het is weliswaar leuk om te lezen over onder meer het schrijversvak, culinaire hoogstandjes, een enigszins geheimzinnige pensiongast en vertrouwde personages, maar het verhaal kabbelt voort, zonder dat er echt veel gebeurt. En het einde werd voor mijn gevoel juist snel afgerond. De verwachtingen die ik kreeg na het lezen van de synopsis werden jammer genoeg niet waargemaakt.

Deze Regency-roman over het volgen van je hart laat zien dat niet alles in het leven gaat zoals je voor ogen hebt. Soms gaan verlangens niet in vervulling, maar is de toekomst zelfs beter dan waar je van droomde. Een historische romance waar meer uitgehaald had kunnen worden.


Over de auteur
Julie Klassen schrijft romans in de stijl van Jane Austen en de zusjes Brontë: vol historische details en intrigerende plots. Houd je van romantiek, 19e-eeuws Engeland en Jane Eyre, dan zit je dus goed bij deze auteur! Ze debuteerde met 'Onvoorwaardelijk', waarna vele boeken volgden, waaronder 'De apothekersdochter'. Voordat ze fulltime ging schrijven, was Julie redacteur bij een uitgeverij van christelijke romans. Daar begeleidde ze bekende auteurs, zoals Beverly Lewis. In haar vrije tijd duikt ze graag in de boeken om onderzoek te doen voor haar historische verhalen. Verder is ze gek op reizen, BBC-series, lange wandelingen, hazenslaapjes en koffiedrinken met vrienden. Julie is getrouwd, heeft twee zoons en woont in Minnesota, Verenigde Staten.

Auteur: Julie Klassen
Titel: Een schrijfster aan zee
Vertaling van: A Winter by the Sea
Vertaler: Lia van Aken
Serie: De kust van Devonshire 2
447 pagina's
Gepubliceerd in 2024
Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN: 978 90 297 3540 7

Dit recensie-exemplaar heb ik mogen ontvangen van Uitgeverij KokBoekencentrum als ambassadeur van 'Tijdloze liefde'. Mijn hartelijke dank daarvoor!

2 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Dank je wel, Aritha! Ik vond het jammer, want van het eerste deel heh ik wel echt genoten.

      Verwijderen