woensdag 3 juli 2024

Irene Hannon - Cranberryzomer

Na de dood van zijn vrouw vertrekt de uitgebluste zakenman Michael Hunter naar het schilderachtige kustplaatsje Hope Harbor, in de hoop daar wat rust te vinden. Het is de plek waar zijn vrouw altijd al eens heen wilde, en Michael wordt aangetrokken door de naam; hij kan wel een haven van hoop gebruiken. Maar bij aankomst blijkt het enige hotel gesloten en tot overmaat van ramp brengt hij een vrouw op een fiets ten val.

Gelukkig is Tracy Campbell niet boos. Sterker nog, ze helpt hem uit de brand. Als hij haar beter leert kennen, merkt hij dat zij ook het nodige verdriet met zich meedraagt. En als hij hoort dat haar cranberryboerderij in zwaar verkeert, weet hij dat het nu zijn beurt is om te helpen.

Al snel waait er een frisse bries door Hope Harbor, die genezing en hoop brengt. Niet alleen aan Michael en Tracy, maar ook aan vele anderen.

Michael Hunter is directeur van een non-profitorganisatie in Chicago. Een recente burn-out heeft hem uit het lood geslagen en hij hoopt na een break in Hope Harbor, aan de kust van Oregon, zijn gewone leven weer op te pakken. Maar van rust komt weinig terecht.


Tracy Campbell probeert alles te doen wat in haar macht ligt om de cranberryhoeve die ze samen met haar oom runt te behouden, zelfs nu dat betekent dat ze er een andere baan naast moet hebben. Ze dreigt echter te bezwijken onder de last van al het werk, zeker met de tijd die ze daarnaast in een vrijwilligersorganisatie steekt.

Wanneer de paden van Michael en Tracy elkaar kruisen, voelen ze zich algauw tot elkaar aangetrokken, maar na hun verlies staan ze beiden nog niet open voor een nieuwe relatie. Of kan liefde juist hun harten helen?

Hope Harbor: een idyllisch (fictief) kustplaatsje in de Pacific Northwest waar een vrolijke sfeer heerst, mensen positieve veranderingen ondervinden en liefde opbloeit. 'Cranberryzomer' is het eerste deel van een serie, gesitueerd in dit stadje; een fijn verhaal met een leuke setting (een cranberryhoeve), innemende personages (waaronder Charley de tacoverkoper) en een zweem van humor.

De diepere laag die wordt gecreëerd door toevoeging van de thema's 'schuldgevoel' en 'vergeving' is mooi en waardevol, evenals de tweede (zijdelingse) verhaallijn over Anna, de verhuurster van Michaels gastenverblijf. De toevalligheden en een oplossing voor (bijna) elk probleem zijn niet erg realistisch, maar dragen wel bij aan ontspanning en plezier.

Deze toegankelijke en zomerse feelgood over een tweede kans (op liefde), hereniging en medemenselijkheid is een aangenaam tijdverdrijf.


Over de auteur
Irene Hannon is de bestsellingauteur van meer dan 65 romans in de genres 'hedendaags-romantisch' en 'spannend-romantisch', waarmee ze diverse prijzen won. Van haar boeken, die in meerdere talen zijn vertaald, zijn al miljoenen exemplaren verkocht. Ze heeft een bachelor in psychologie en een master in journalistiek. Ze had jarenlang een leidinggevende functie op het gebied van bedrijfscommunicatie, voordat ze haar baan opgaf om zich fulltime op schrijven te focussen. Naast schrijven houdt ze van zingen, reizen, wandelen, tuinieren, koken, tijd doorbrengen met familie en op geïmproviseerde dates gaan met haar eigen romantische held. Irene en haar man wonen in de staat Missouri.

Auteur: Irene Hannon
Titel: Cranberryzomer
Vertaling van: Hope Harbor
Vertaler: Lia van Aken
Serie: Hope Harbor (1)
368 pagina's
Gepubliceerd in 2019
Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN: 978 90 435 3194 8

2 opmerkingen:

  1. Ik heb al zoveel gelezen over deze serie. Dit eerste deel staat op m'n e-reader. Binnenkort toch echt maar eens lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker doen! Zoals je ziet heb ik het ook lang uitgesteld, maar dit eerste deel smaakt naar meer.

      Verwijderen