maandag 10 juli 2023

Becky Wade - Geef me een kans

Als Sebastian Grant, een succesvol kinderhartchirurg, wiskundelerares Leah Montgomery opnieuw tegen het lijf loopt, komt zijn drukke leven opeens tot een halt. Hij valt als een blok voor haar, om vervolgens een afschuwelijke ontdekking te doen: Leah is de vrouw op wie zijn beste vriend verliefd is en dus geen optie.

Leah heeft altijd één grote droom gehad: haar doctoraat in de wiskunde halen. Nu ze er eindelijk tijd voor heeft, is ze vastbesloten om die droom waar te gaan maken en zich daarbij door niets tegen te laten houden. Al helemaal niets wat met romantiek te maken heeft, want dat is veel minder betrouwbaar dan wiskunde.

Dan ontvangt Leah een verrassende uitslag van een DNA-test. Ze vraagt Sebastian om raad en samen doorzoeken ze de ziekenhuisdossiers om de geheimen van haar afkomst te onthullen. En hoe sterker ze zich tot elkaar aangetrokken voelen, hoe harder Sebastian zich verzet en hoe meer Leah begint te twijfelen aan haar voornemen om romantiek uit haar leven te bannen.

Wiskundegenie Leah Montgomery heeft sinds haar 18e levensjaar de volledige voogdij over haar jongere broer. Een beurs om haar doctoraat te behalen heeft ze daarvoor af moeten slaan; in plaats daarvan is ze nu wiskundedocente in Misty River, Georgia. Ze heeft zich op het gebied van romantiek altijd een buitenbeentje gevoeld. Ze hecht veel waarde aan haar onafhankelijkheid en heeft nooit de behoefte gehad een relatie aan te gaan. Totdat Sebastian Grant in haar leven verschijnt...


Sebastian Grant lijkt het als succesvol kinderhartchirurg voor elkaar te hebben in het leven. Toch geeft zijn luxe bestaanszekerheid hem niet de voldoening die hij had verwacht. Wanneer hij Leah Montgomery leert kennen, maakt zij gevoelens in hem los die hij nog nooit voor een vrouw heeft ervaren. En het belangrijkste: ze vervult de leegte in zijn hart. Voordat dat hij echter verdere stappen kan ondernemen, ontdekt hij dat zijn beste vriend op Leah verliefd is. Ze is dus verboden terrein voor hem en hij zal Leah uit zijn hoofd moeten zetten, iets dat onmogelijk lijkt.

Als Leah erachter komt dat ze geen biologische bloedband heeft met haar ouders, staat haar leven op z'n kop. Ze gaat op onderzoek uit, waarbij ze Sebastian om hulp vraagt. Kunnen ze hun persoonlijke bezwaren opzij zetten om de liefde een kans te geven?

In dit tweede deel van de serie 'Misty River' word je opnieuw meegenomen naar het gelijknamige idyllische stadje in de Blue Ridge Mountains. Deze eigentijdse roman is vanwege de vlotte schrijfstijl - in combinatie met gelaagde personages, een mooie ontluikende romance en de interessante uiteenzetting van diverse taken van een kinderhartchirurg - een plezier om te lezen.

Becky Wade heeft aansprekende thema's als (de zoektocht naar je ware) identiteit, verwerking van trauma's/moeilijkheden en (durven/leren) vertrouwen in haar boek verwerkt die voor diepgang zorgen en de lezer tegelijkertijd iets meegeven.

'Geef me een kans' - het zelfstandig te lezen vervolg op 'Blijf bij me' - is een meeslepend, romantisch verhaal over leren loslaten en je hart open durven stellen, dat laat zien dat liefde alles kan overwinnen. Feelgoodliefhebbers zullen dit niet willen missen!


Over de auteur
Becky Wade houdt van het schrijven van hedendaagse romantische verhalen vol mysterie en emoties met tevens een christelijke boodschap. Ze heeft inmiddels verschillende series geschreven en won diverse prijzen, waaronder een Carol Award en meerdere Christy Awards. Becky is oorspronkelijk afkomstig uit Californië, maar ze vestigde zich met haar gezin - man, drie kinderen en een Cavalier King Spaniel - in Dallas, Texas.

Auteur: Becky Wade
Titel: Geef me een kans
Vertaling van: Let It Be Me
Vertaler: Els Geertsema-Geluk
Serie: Misty River 2
426 pagina's
Gepubliceerd in 2021
Uitgeverij de Parel
ISBN: 978 94 932 0836 0

2 opmerkingen: